Karol Wojtyla Barátság Központ

2023.09.23. 07:00

Helvécia polgármestere magánemberként támogatja a szegényeket – galériával

Kecskeméten 18. éve működik a Karol Wojtyla Barátság Központ, melynek népkonyháján minden nap 120 rászorult kap ebédet. Munkájukat évek óta önzetlenül, magánemberként támogatja Balogh Károly, Helvécia polgármestere is. Pénteken ünnepélyesen mondtak neki köszönetet.

Sebestyén Hajnalka

Assisi Szent Ferenc-emlékdíjat vehetett át

Fotó: Bús Csaba

A Wojtyla Barátság Központ 2021-ben emlékdíjat alapított azon jeles személyiségek tiszteletére, akik a szociális intézményük missziói tevékenységét segítik, a Wojtyla-sorsközösséggel karöltve, szívük szerint Szent II. János Pál pápa szellemiségét követve, hathatósan előmozdítják a népkonyha jószolgálati küldetését.  

Az Assisi Szent Ferenc-emlékdíjat eddig Ewa Filipia, a lengyelországi Wadowice korábbi polgármestere, jelenleg lengyel parlamenti képviselő, valamint Gulyás János, a kecskeméti Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-ügyvezetője vehette át. Az évek óta tartó karitatív szerepvállalásáért, segítő támogatásáért idén Balogh Károlyra, Helvécia polgármesterére esett szociális intézmény választása. A nagyközség első embere hosszú évek óta számtalan alkalommal adta tanújelét kivételes szolgálatkészségének, megannyiszor segítő jobbot nyújtva a Wojtyla-sorsközösség elesettjeinek.

Balogh Károlynak az elismeréssel járó oklevelet Gulyás János adta át, míg Balanyi Károly, Ferenczy-díjas zománcművész saját alkotását nyújtotta át a díjazottnak. Balogh Károly hangsúlyozta: nagy öröm és megtiszteltetés számára a kitüntetés. Ahogy eddig is, a jövőben is azon lesz, hogy segítse a szegényeket. 

Dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa az ünnepség részeként megosztotta biblikus gondolatait. Ünnepi köszöntőt mondott Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő, aki több mint tíz éve rendszeresen részt vesz a Wojtyla rendezvényein. Megidézte Assisi Szent Ferenc életét, számos híres, mai napig érvényes gondolatát. A meghitt alkalmat Szabó Sándor tárogatóművész hangszeres előadása tette még inkább feledhetetlenné.

A díjátadás után a sorsközösség, majd a vendégek is megköszöntötték a Wojtyla alapítóját, Farkas P. József 69. születésnapja alkalmából. Az ebéden részt vett az ünnepelt ikertestvére is. A pénteki ebédet, a kiadós marhagulyást és a túrós tésztát Balogh Károly támogatásával főzték meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában