Szelidi Országos Ponty és Amurfogó Verseny

2023.09.13. 13:20

Elstartolt a négynapos non-stop országos horgászverseny Szeliden – galériával

A 33 fokos meleg, a csütörtöktől várható eső, lehűlés, és a négy napon át tartó non-stop horgászat garantáltan komoly kihívás elé állítja annak a 26 csapatnak a 78 horgászát, akik beneveztek a Szelidi Országos Ponty és Amurfogó Versenybe.

Zsiga Ferenc

Jobbról Györgye László (sapkában), mellette Völgyesi Armand, az M Baits cég igazgatója

Fotó: Zsiga Ferenc

Az ország szinte minden tájáról, például Budapestről, Győrből, Debrecenből, Bajáról, Kiskunhalasról érkező pecások szerdán reggeltől gyülekeztek Dunapataj-Szelid Holdfény Campingjében, ahol a verseny szervezői és a támogatói kör: Völgyesi Armand, az M Baits cég igazgatója, a Dunapataji Horgászegyesület, a vállalkozások képviselői és magánszemélyek köszöntötték őket. 

A kitűnő reggeli, majd az ünnepélyes megnyitó, a horgászhelyek kisorsolása és elfoglalása után az egyes csapatok 13 órától vetették ki horgaikat. Ezzel elkezdődött a verseny, amelynek zárása négy nap múlva, vasárnap 12 órakor lesz. Mint kiderült, kellett is a néhány órás felkészülési idő, hiszen idén a tó teljes 76 hektáros területét belakják a versenyzők, akik a négy napra figyelemmel komoly logisztikai háttérrel érkeztek.

Ahogyan azt a versenyt megnyitó Györgye László főszervező a szabályok ismertetésekor elmondta: a csapatok 4 bottal horgászhatnak, botonként 1 horog engedélyezett, a versenyen fonott zsinór használata tilos. A hajszálelőkés csalifelkínálás kötelező, az etetőkosár használata viszont nem megengedett. A versenyen az etetőanyag behordása, radar, GPS használata nincs tiltva. 

A verseny idén tavasszal először alkalmazott újdonsága, hogy a 8 kilogramm feletti halakat chippel látják el. A verseny állását az M.Baits Team Hungary és a Szelidiversenyek Facebook-csoport oldalán lehet majd nyomon követni. 

A főszervező bemutatta a versenybírókat: Lódri Péter, Müller Attila és Szabó László látják el ezt a feladatot. Az első halat kifogó csapat majd tőlük veheti át az óriáspezsgőt, de a versenybírók feladata lesz az is, hogy a 8 kilogramm feletti halakat chippel lássák el, és a természetesen a többit is mérlegeljék. Mint elhangzott, bármikor, még ha éjjel két órakor is 8 kiló feletti halat fog valaki, azt azonnal jelezze, hogy ne „törjék” az uszonyost, az minél hamarabb és kíméletesebben kerüljön vissza a tóba. 

Aki azt hinné, hogy erre, mármint a 8 kilogramm feletti példányok kifogására aligha lesz példa Szeliden, az bizony téved, ugyanis a tavaszi horgászverseny abszolút győztese, a kiskunhalasi csapat - akkor három nap alatt - összesen 820 kilogramm, azaz 8,2 mázsa pontyot és amurt fogott ki, és ezek között szép számmal voltak 8 kilogramm felettiek.

A horgászverseny vasárnapi eredményhirdetésén ott leszünk és remélhetően szép eredményekről számolunk be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában