Adomány

2023.09.06. 19:52

Egymillió forinttal támogatták a kecskeméti idősgondozásban dolgozókat

A jótékonyság világnapja alkalmából a Kecskeméti Szent László Lions Club szerdán egymillió forint értékű adománnyal támogatta Kecskeméten, a Margaréta Otthont, valamint a Nyitnikék Idősgondozó Központ és Nyugdíjasházi Gondozószolgálatot.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Szent László Lions Club a Margaréta Otthont, valamint a Nyitnikék Idősgondozó Központ és Nyugdíjasházi Gondozószolgálatot támogatta

Fotó: Beküldött fotó

Harsányi Zsuzsanna klubtag elmondta: személyes érintettség és sok pozitív tapasztalat alapján esett a választás az otthon és a nyugdíjasházak munkatársaira. Az idősgondozásban dolgozók szeretetteljes, gondoskodó, kemény munkájára szeretnék ráirányítani a figyelmet a Lions klubtagok az adománnyal. 

Az egymillió forint három részből tevődött össze. A jótékonyság világnapja alkalmából vásárlási utalványokkal köszönték meg a bentlakásos otthonban és a nyugdíjasházakban dolgozó nővérek áldozatos munkáját, mintegy félmillió forint értékben. Ez ugyan minimális hozzájárulás hétköznapjaikhoz, mégis kifejezi a klubtagság háláját, köszönetét. Ezen kívül 250 ezer forintért egy nagyképernyős televízió és mikrofon állványok vásárlásához járultak hozzá, és ugyancsak negyed millió forint értékben festékekkel támogatták az otthon felújítási munkálatait.

Az átadáson a klubtagságot Halász István, Harsányi Zsuzsanna és Király József klubtagok képviselték, míg az otthon részéről Jancsikné Tóth Andrea, a Margaréta Otthon igazgatója és dr. Somfai Balázs, a Nyitnikék Idősgondozó Központ és Nyugdíjasházi Gondozószolgálat vezetője voltak jelen.

A lions mozgalom a világ legnagyobb létszámú klubrendszerben működő, önkéntesekből álló jótékonysági szervezete, közel 1,5 millió taggal.

Kecskeméten három klub is tevékenykedik, köztük a Kecskeméti Szent László Lions Club már 26 éve végez karitatív munkát a városban. 

Tevékenységi körébe tartozik a látás védelme ingyenes szemszűrésekkel és szemüvegek elkészíttetésével, a sérüléssel élők (látás és értelmi sérültek) támogatása, fiatalok érzékenyítése és a környezetvédelem (Aomori park és az Érzékelések kertje létrehozása). De segítik a nagycsaládosokat, a periférián élőket, a katasztrófák áldozatait, a háborús menekülteket is.

 



 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában