Kiskunfélegyháza

2023.09.04. 12:23

Egykori osztályfőnökük hetvenötödik születésnapja alkalmából szerveztek osztálytalálkozót – galériával

Különleges osztálytalálkozóra kapott meghívást szerkesztőségünk. A kiskunfélegyházi 608. Ipari Iskola (ma Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) 1972-ben végzett osztálya ezúttal nem a ballagás jubileumát ünnepelte, hiszen tavaly volt az ötvenéves évfordulójuk. Most egykori osztályfőnökük, Retkesné Molnár Éva 75. születésnapja alkalmából gyűltek össze a Desperado étteremben azért, hogy felköszöntsék szeretett tanárukat.

Vajda Piroska

Retkesné Molnár Éva 75. születésnapja alkalmából gyűltek össze a Desperado étteremben azért, hogy felköszöntsék szeretett tanárukat.

Fotó: Vajda Piroska

Tar Mária a találkozó szervezője elmondta, nagy szeretettel emlékeznek vissza diákéveikre és osztályfőnökükre, aki akkor volt fiatal, lelkes, pályakezdő pedagógus. Ugyanakkor az is fontos momentum volt az osztály életében, hogy ők voltak az újonnan épült Ipari Iskola első diákjai. A tanárnő anyagismeretet, szakismeretet és géptant tanított a műanyagfeldolgozó szakmát tanuló osztályának. 

A találkozó résztvevői arról is meséltek, hogy azért is választották ezt a szakmát, mert akkoriban nagy jövőt jósoltak a műanyag feldolgozásnak, mára azonban szinte teljesen megszűnt, vagy átalakul a szakma. Az osztályból többen azonban egy munkahelyen, több évtizeden keresztül dolgoztak ezen a szakterületen a félegyházi műanyaggyárban. 

Azt is elmondták, hogy osztályukba nem csak a műanyagfeldolgozó szakmát tanuló diákok jártak, hanem voltak köztük villanyszerelők, díszdoboz-készítők és könyvkötők is. Sőt azt is megtudtuk, hogy akkoriban szombaton is kellett iskolába járni. 

A születésnapi osztálytalálkozó résztvevői tortával, virággal és sok-sok öleléssel köszöntötték egykori osztályfőnöküket. Fehér asztal mellett, kellemes beszélgetés során elevenítették fel szép emlékeiket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában