Felvonulás

2023.09.16. 19:50

Díszesebbnél díszesebb babakocsik és kismotorok lepték el Kecskemét utcáit – galériával, videóval

Fantáziadús és kreatív díszekkel dekorálták idén is a babakocsikat és a kismotorokat a kecskeméti felvonuláson résztvevő szülők. Sőt, volt gyermek, aki feldíszített futóbiciklivel érkezett a rendezvényre.

Lizik-Varga Katalin

A tömeg a feldíszített babakocsikkal, kismotorokkal és futóbiciklikkel a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház elől indult

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület idén is megrendezte hagyományos, Gyermekeink a kincseink elnevezésű programsorozatát, amely ezúttal a Budapesti Demográfiai Csúcs kísérőrendezvényeként és támogatásával megvalósuló családi nap keretében zajlott Kecskeméten. 

A számos civil szervezet és intézmény, valamint a történelmi egyházak összefogásával megvalósuló programsorozattal a szervezők a gyermekvállalás fontosságára szerették volna ráirányítani a figyelmet. 

Az egyik kiemelt és nagyon kedvelt program a gyermekek felvonulása volt. A tömeg a feldíszített babakocsikkal, kismotorokkal és futóbiciklikkel a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház elől indult, és a városháza elé érkezett, ahol először a történelmi egyházak képviselői megáldották a gyerekeket és a családokat. 

A felvonulás jó hangulatban telt, mely nagyrészt a Ciróka Bábszínház gólyalábasainak is köszönhető, ugyanis ők kísérték a gyermekeket zenével, dobbal. A menet során megelevenedett a „Gólya viszi a fiát…” mondóka is, tekintve, hogy a gólyalábasok segítségével néhány kisgyermek kipróbálhatta a gólyaszárnyakon repülő széket. 

A rendezvényen a Mózeskosár körbejár 19. átadóünnepsége keretében most 10 családot  ajándékoztak meg mózeskosárral, a hozzá tartozó babakelengyével és egy-egy 25 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal. Az ajándékokat Szeberényi Gyula Tamás, országgyűlési képviselő, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, Kecskemét alpolgármestere adta át. 

Az idén 10 éves Mózeskosár körbejár elnevezésű program kapcsán játékra is hívták azokat a gyermekeket, akik az elmúlt 10 évben születtek és Kecskeméten élnek. A játékban való részvételhez a családoknak a rendezvényt megelőzően gyermekenként regisztrálniuk kellett. A nyerteseket a helyszínen sorsolták ki. Mindannyian egy-egy 10 ezer forint értékű ajándékutalványt kaptak. A játékot a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezte Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával. 

A felvonuláson részvevő, legszebben feldíszített babakocsikat idén is díjazták. A nyertes babakocsi egy fehér lovat elevenített meg, a második pedig egy katicabogarat. Mások virágokkal és szép díszekkel dekoráltak. Különdíjakat is osztottak. A családi nap késő estig folytatódott, érdekes programokkal. A felvonulás után a Ciróka Bábszíház előadását nézhették meg a gyerekek a romkertben, később pedig koncertekkel várták az érdeklődőket.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában