Mulatság

2023.09.23. 20:25

Az eső sem mosta el a kadafalviak jókedvét – galériával

Két nap is a közösségi élményről szólt Kadafalván: pénteken és szombaton rendezték meg a XII. Kadafalvi Napokat a Kadafalva Közösségéért Egyesület és a Kadafalváért Alapítvány szervezésében az Ipari Park melletti új Közösségi Téren.

Horváth Péter

Az eső ellenére is vidáman teltek a Kadafalvi Napok

Fotó: Horváth Péter

A péntek még jó időben telt családi mozival, palacsintázással és gofrizással, amit az Ülő Bikák zenekar örömkoncertje, majd közösségi tábortűznél rendezett szalonnasütés követett. Az égiek nem voltak kegyesek a fő nappal, szombaton megérkezett a hidegfront és az eső, de a kadafalviakat ez nem rettentette el. Ugyan kevesebben látogattak ki az eseményre, mint napsütéses időben tették volna, így is szép számban mulattak a sátrak alatt, míg kint hol eleredt, hol elállt az eső. A lovaskocsis ébresztőt követte a bográcsos kakasfőző verseny, melyre 24 csapat regisztrált, de végül 17 méretett meg, a többiek valószínűleg a rossz idő miatt nem vállalták a nyílt színi főzőcskézést. A zsűri értékelése szerint a legjobb kakaspörköltet a Benett Csapata készítette. A családfő Balog Attila elmondta, hogy a család fia, Benett születésnapját emlékezetes módon és rendhagyó helyszínen szerette volna megünnepelni, ezért döntöttek úgy, hogy neveznek a Kadafalvi Napok kakasfőző versenyre, ahol méltó születésnapi ajándék lett az első hely. Egyébként a családfő szerint semmi különösebb technikája nem volt a pörköltnek, hagyományos módon készítették, megfelelő arányban adagolva a hozzávalókat. A zsűri számos különdíjat is odaítélt a bográcsozóknak. Házi sütemények versenye is volt, a zsűri 14 édes finomságot kóstolt végig. Az eseményen közösségi ebédet is tartottak délben.

Az eső ellenére sem maradt el program. Délelőtt Leviczky Cirill önkormányzati képviselő köszöntötte a kilátogatókat. Műsort adott a Béke Szigete/Úrihegy Nyugdíjas Klub, amit a Hírös Barackvirág Senior Tánccsoport, majd a Kada Elek Nyugdíjas Klub műsora követett. Fellépett Szénási Pál Bertalan és Anna. A tánccsoportok bemutatói után Csikós bemutató és a kadafalvi óvodások és iskolások műsora műsorát láthatta a közönség.

Mató Adrienn mesejátékát az ünnepi köszöntők követték, majd az Old Angels Band koncert, és az Irigy Hónaljmirigy koncertezett, de volt retro disco is Dj Gazsoval. A napot több kísérőrendezvény is színesítette. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában