Kecskemét

2023.09.25. 16:55

Az éleslátás és a biztonságos vezetés áll a kampány középpontjában – galériával, videóval

A jó látásról és az ezzel összefüggő biztonságos vezetésről szól a Magyar Optikus Ipartestület, a Continental Hungaria Kft., az Országos Rendőr-főkapitányság-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a Driving Experience Kft. közös őszi kampánya. A Láss Jól, vezess biztonságosan kampány hétfőn kezdődött és november 25-ig tart.

Horváth Péter

Balról: Kis Arnold, Varga Péter, Hoffer Zsolt, Tóth Zoltán

Fotó: Bús Csaba

A szervezők hétfőn sajtótájékoztatót tartottak a kecskeméti Gokart Hotelben. Varga Péter projektmenedzser elmondta, hogy a kampány három pilléren nyugszik. Az első a jó látás, ami különösen az ősszel és télen zordabbá váló időjárásnak és a korai sötétedésnek köszönhetően különösen fontos. A projektmenedzser hangsúlyozta, hogy a kampányban nem csak a szűrővizsgálaton való részvételt, hanem szükség szerint az éleslátást biztosító szemüveglencse elkészíttetését is szorgalmazzák. A vezetéstechnikai oldal azért lényeges, mert nagyon sokan vezetünk autót és meghatározó, hogy ismerjük annak tulajdonságait, és felkészüljünk arra, hogy miként kezelnénk az utakon egy vészhelyzetet. Ezt pedig autónk és vezetői képességeink ismeretének birtokában tehetjük meg legjobban. A megfelelő gumiabrocs újabb fontos szempont az őszi, megváltozott időjárási körülmények között, és elengedhetetlen, hogy az évszaknak megfelelő abroncsot használjanak az autósok. 

Kis Arnold, a Magyar Optikus Ipartestület elnöke elmondta, hogy mintegy 100 optika csatlakozott már az akcióhoz országszerte. Hoffer Zsolt, az ORKF-OBB alezredese és raliversenyző elmondta, hogy a versenyzésben nagy segítséget jelent szemüvege, ami nélkül korántsem tudna olyan eredményeket elérni, mint azzal. Tóth Zoltán “Totti” autós-motoros instruktor a vezetéstechnikai tréning fontosságát méltatta, kiemelve azt, hogy azzal megismeri a sofőr saját és autója határait, látja a fejlődés irányát és egy esetleges vészhelyzetet a begyakorolt mozdulatok előhívásával könnyebben elkerülhet, mint tréning nélkül.

A közlekedésbiztonsági akció egyben nyereményjáték is

Aki szeretne részt venni benne, csak el kell látogatnia a kampányban szereplő optikák egyikébe annak ideje alatt és regisztrálni az értékes nyereményekért. A kampány főnyereménye, hogy 10 szerencsés részt vehet Tóth Zoltán vezetéstechnikai tréningjén. Ezen kívül 100 ezer forint értékű Continental gumiabroncs utalványt és számos szemüveglencsét, valamint közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot is kisorsolnak.  

Bővebben a szeretemeaszemem.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők az akció részleteiről.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában