Kerekegyházi elemi iskola

2023.09.15. 08:40

Az egykori osztálytársak találkoztak Kerekegyházán

Hatvanöt éves osztálytalálkozójukat tartották a minap az egykori kerekegyházi elemi iskola 1958-ban végzett diákjai. A hölgyek és urak a Móra Ferenc Általános Iskolában emlékeztek vissza a boldog diákévekre. A találkozókat Mongyi Kornélia szervezi meg ötévente, amire idén már csak tizenhatan tudtak eljönni.

Gulyás Sándor

A közös emlékek összekötik az egykori diáktársakat

Fotó: Gulyás Sándor

– A mi időnkben külön volt a lány és a fiú osztály, de a hetedik évfolyamban már koedukált lett a tanítás. A huszonhat fős fiú osztályból már huszan meghaltak, a harminchét lány közül tizennégyen mentek el. Idén már csak tizenhatan tudtak eljönni, hogy együtt elevenítsük fel a régi szép iskolás emlékeket, elmeséljük egymásnak, kivel mi történt az elmúlt években – mondta el hírportálunk érdeklődésére Mongyi Kornélia. 

A hatvanöt év alatt az egykori diákok rendszeresen találkoztak, emellett sokan levélben, telefonon, vagy az interneten tartották és tartják a kapcsolatot egymással.

– Nekünk Kerekegyháza jelent mindent, hiszen itt szereztük meg tudásunk alapjait. Nagyon örülök, hogy sikerült idén is összejönnünk. Azt gondolom ez az utolsó osztálytalálkozónk, hiszen 79 évesek vagyunk, ki tudja, öt év múlva hányan élünk még – fogalmazott Mongyi Kornélia.

Az egykori diákok helyből, a közeli településekről, illetve Pécsről, Budapestről, Ráckevéről érkeztek, hogy újra láthassák egymást. A találkozó, ahogy korábban, idén is jó hangulatban zajlott. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában