Diákétkeztetés

2023.09.26. 16:55

Átadták a felújított főzőkonyhát a kecskeméti Lestár központ épületében – galériával

A mai nap jelentős mérföldkő a kecskeméti diákétkeztetés életében, ugyanis átadták a Lestár Péter Oktatás Központ épületében található felújított főzőkonyhát, melyben korszerű körülmények között a Bakos és Társai Bt. naponta átlagosan 5000 diák, illetve felnőtt normál és diétás intézményi étkezéséről gondoskodik majd a jövőben – hangzott el a keddi ünnepségen.

Lizik-Varga Katalin

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere elmondta, hogy 13 ezer gyermek közétkeztetéséről gondoskodik a város nap mint nap

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere az átadón elmondta, hogy 13 ezer gyermek közétkeztetéséről gondoskodik a város nap mint nap. Hangsúlyozta, hogy ebből 9500 fő ingyenes gyermekétkeztetésben részesül. A városvezető arról is beszámolt, hogy a jövőben több főzőkonyha felújítása is elindul a városban. Mint mondta, mintegy 400 millió forintot fognak a konzorcium partnerei fordítani a főzőkonyhák felújítására Kecskeméten. 

A polgármester szerint azért is fontosak ezek a beruházások, mert általuk az önkormányzat saját vagyona is folyamatosan megújul és nem veszít az értékéből. Végül az egészséges étkezés fontosságára is kitért. 

Dr. György László Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a magyar kormánynak a gazdaságpolitikában két célja van: az egyik, hogy letörjék az inflációt – ami úgy tűnik, hogy az év végére sikerülhet –, a másik, hogy újra pályára állítsák a gazdaságot. Mint mondta, ebben nagy szerepe van azoknak a beruházásösztönző támogatásoknak, amelyeket a koronavírus-válság alatt és utána is adtak a magyar vállalkozóknak.  

Az elmúlt három évben 3600 milliárd forint támogatást adott a magyar kormány a vállalkozóknak – hangsúlyozta a kormánybiztos. Mint mondta, ennek a pénznek a 77 százaléka a magyar mikro- és középvállalkozásoknak ment. Kiemelte, hogy összesen 20 ezer vállalkozást tudtak támogatni a fenti összegből.

Bakos Tamás, a Bakos és Társai Bt. ügyvezetője elmondta, hogy ez a konyha csupán egy lépés azon törekvéseik sorozatában melyekben elkötelezetten dolgoznak a gyermekek egészséges és ízletesételekkel való jóllakatásáért. Hangsúlyozta: hisszük, hogy ennek a tevékenységnek a keretében egy minőségorientált vendéglátás által az étkeztetésben részvevő gyerkőcöknek egy egészségesebb és teljes táplálkozási mintát tudunk mutatni. 

A megnyitó végén a résztvevők megtekinthették a felújított főzőkonyha épületet, mely után a helyben készült ételekből is kóstolhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában