Összefoglaló

2023.09.16. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 16.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felvételünk a Kiskunhalasi Őszi Tárlaton készült, a Thorma János Múzeumban

Fotó: Pozsgai Ákos

Pénteken a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Kecskeméti TE a Soroksár vendége volt. A hazaiak bár megnehezítették a lila-fehérek dolgát, de a hajrában végül nyert a KTE.

Elaludhatott az a román sofőr, aki furgonjával egy vontatott trélerbe csapódott Kisteleknél, az M5-ös autópályán péntek éjjel.

Pénteken nyílt meg a Kecskeméten élő Angelo Minuti olasz szobrászművész kiállítása a lajosmizsei Művelődési Házban. A világszerte ismert alkotóművész új oldaláról mutatkozott be, ezúttal a grafikái kaptak nagyobb szerepet.

Az egyre növekvő információáradat túlterheli az emberi agyat, a következő évtizedekben ennek lesz a legnagyobb szomatikus következménye – hangsúlyozta Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus, az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke pénteken, a Budapesti Demográfiai Csúcson mondott nyitóelőadásában.

Vidám nótázással kezdődött a majsai szüret. A szüreti fesztivál évek óta kedvelt programja a majsai gyógy- és élményfürdőt működtető Jonathermál Zrt-nek.

Hálaadó szentmise keretében 103. születésnapja alkalmából köszöntötték Ferenczi Józsefné Ágnes nénit a napokban a kunszállási Kármel-hegyi Boldogasszony templomban.

Egy IX. kerületi kúton két férfi vitatkozás közben rátámadt egy vásárló párra.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Kiskunhalasi Őszi Tárlatot a Thorma János Múzeumban, az idei kiállítás címe, Glatz Oszkár korai festészete és portréművészete. 

Fantáziadús és kreatív díszekkel dekorálták idén is a babakocsikat és a kismotorokat a kecskeméti felvonuláson résztvevő szülők. Sőt, volt gyermek, aki feldíszített futóbiciklivel érkezett a rendezvényre.

Hangulatos volt az őszi Critical Mass kerékpáros felvonulás szombaton. A menet a Tóth Kálmán térről indult, a bringások a Jelky téri körpályán, a Dózsa György úton, majd a Nagy-Pandúr-szigeten át tekertek a Petőfi-szigetre. Kényelmes tempóban közel másfél óra alatt tették meg a 11,2 kilométeres távot. Több mint kétszáz bringást sikerült megmozgatni a Bringázz Baja közösségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában