Alzheimer Világnapja

2023.09.22. 14:37

A demenciában élőkért sétáltak a kecskemétiek – galériával, videóval

Hatodik alkalommal indultak csoportos sétára Kecskeméten, az Alzheimer Világnapja alkalmából.

Orosz Fanni Flóra

Rengetegen tették meg a jelképes sétát a demenciában élők világnapja alkalmából

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Szeptember 21-én csütörtökön a középiskolásoktól kezdve az idősebb korosztályig rengetegen tették meg a jelképes sétát a demenciában élők világnapja alkalmából. Immáron hatodik alkalommal rendezte meg az Egészségfejlesztési Iroda a hagyományos Alzheimer sétáját, ami az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága épületénél kezdődött, és az Arany János utcán keresztül egészen a Városházáig menetelt a tömeg.

A séta célja idén is az volt, hogy felhívják figyelmet a demenciával élők számának rohamos és folyamatos növekedéséré, és a társadalmi összefogás erejére. A séta még egy szempontból összefüggésbe hozható az Alzheimer kórral, hiszen az érintetteknek heti minimum 8 kilométernyi sétát javasolnak, a megelőzés, és a tünetek kordában tartásának érdekében.

Dr. Bagi Anett, a Kecskemét Járási Egészségfejlesztési Iroda irodavezetője köszöntötte a szép számban megjelenteket:

– Örömmel nézek körbe, hogy milyen sokan csatlakoztak a sétához. Fontos, hogy a társadalom ne kirekessze az érintetteket, a családtagokat, gondozókat, hogy ne érezzék egyedül magukat, hanem segítsük és támogassuk őket. – hangsúlyozta 

Később Lévai Jánosné is köszöntötte a diákokat, a felnőtteket és mindenkit, aki kiállt az Alzheimer Világnapja alkalomból. Azt is megtudhattuk, hogy a tünetek a zene segítségével is csökkenthetők, ennek apropóján pedig a a Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar műsorát hallgatták meg a résztvevők. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában