Támogatás

2023.08.02. 18:27

Okoszebra épülhet Baján: várják a szavazatokat

Okoszebrát szerelnének fel Baján a Generali Biztosító támogatásával.

Márton Anna

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A biztosító idén is kiválasztott hét magyarországi települést, ahol okoszebrát helyeznének ki. Azon a településen, ahol a legtöbb szavazatot gyűjtik össze az okoszebrára, a biztosító felajánlja a kivitelezési költségek 50 százalékát, a fennmaradó összeget az önkormányzatnak kell kifizetni. 

Az okosátkelő lényege, hogy egy technikai megoldásnak köszönhetően a gépjármű vezetője rossz látási viszonyok között is messziről láthatja feltűnő módon a zebrán átkelő személy lábát, megvilágítva. A szakemberek választása a Bajcsy Zsilinszky úton, a bajai piac előtti zebrára esett. Ferenczi József, a Biztonságos Bajért Centrum vezetője szerint ez baleset-megelőzési szempontól rendkívül hatékony módszer. Ha sikerül megvalósítani, és beválik, akkor a városvezetés is elgondolkodhat azon, hogy további, veszélyesebb átkelőket is elásson ilyen rendszerrel, véli a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában