Tanulás

2023.08.10. 16:09

Mesebeli világba csöppentek a kislányok a félegyházi hercegnőtanodában – galériával, videóval

Mesebeli ruhák, frizura, smink, ékszerek, tánc, illemtan, játék, mesék, varázspálca, koronakészítés. Ezekkel a szavakkal lehetne röviden összefoglalni a hercegnőtanoda lényegét. A több mint tizenöt éves múltra visszatekintő táborban egy mesebeli világba csöppenhetnek a kislányok, akik megtapasztalhatják milyen is a hercegnők élete. A programok játékosak, de a táborban tanultak életre szólóan elkísérik a lányokat – nyilatkozta a tanoda ötletgazdája és szervezője, Dóka-Mezei Anett, a Főnix Dance Sportstúdió vezetője.

Vajda Piroska

A hercegnőavatás főpróbáján lestük meg a táborozókat

Fotó: Vajda Piroska

A lajosmizsei tábor után, a héten a kiskunfélegyházi Szakmaközi Művelődési Házat varázsolták mesebeli palotává, ahol a kis hercegnők öt napon át tanultak. Megtanulták, hogyan kell hercegnőnek öltözve bevonulni a vörös szőnyegen egy bálterembe, hogyan kell pukedlizni a herceg előtt. Megtanulták, hogy a ruháikhoz, milyen kiegészítőket válasszanak. Tanultak sminkelni, frizurát készíteni, kézműves foglalkozások keretében pedig koronát és varázspálcát készítettek – részletezte Dóka-Mezei Anett. 

Elmondta, a tábor azért is nagyon népszerű a kislányok körében, mert itt közösségben, közösségi élményként élhetik meg a hercegnőséget, amire egyébként nagyon ritkán van lehetőségük. Ritkán adódik olyan alkalom, amikor ilyen szép ruhába öltözhetnek és hercegnőként tündökölhetnek. 

A tábor vezetője azt is elmondta, hogy nem csak a tanulásról, de a szórakozásról, a bulizásról is szól a tábor. Nem csak komolyzenét hallgatnak és keringőznek, hanem mai zenékére modern táncokat is tanulnak. 

Megtudtuk azt is, hogy sok a visszatérő hercegnő, akik éveken át járnak a tanodába. Anett elmondta, volt olyan kislány, akit elsőként a hercegnőtanodában, majd a szalagavatójára, és később az esküvőjére készülve tanított táncolni. 

A tábor vezetője hangsúlyozta, a közvélekedéssel ellentétben a hercegnőképző nem az elkényeztetésről szól. Épp ellenkezőleg. Itt közösségben vannak, ezért megtanulnak alkalmazkodni. Türelemre, fegyelemre, egymásra figyelésre tanítják őket. A szülők elmondása szerint a táborban tanultakat később otthon is alkalmazzák a gyerekek bebizonyítva ezzel, hogy valóban méltóak a tanodában kiérdemelt hercegnői oklevélre, amit a zárógála után vehetnek át a hercegnővé avatott kislányok. 

Dóka-Mezei Anet végzetül azt is megtudtuk, hogy tervezi a hercegnőtanodával párhuzamosan egy lovagi tábor elindítását is, ahol a kisfiúk megtanulhatják, hogy kell lovag módjára viselkedni. A táborok zárásaként együtt tartanák a hercegnő- és a lovagavatást. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában