Beruházás

2023.08.15. 14:16

Megújult a csapadékvíz-elvezető rendszer Kunbaracson

Befejeződött az idei év legnagyobb beruházása, a csapadékvízrendszer megújítása Kunbaracson. A munkálatokra több mint 70 millió forintot nyert a község a vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

Gulyás Sándor

A munkálatokra több mint 70 millió forintot nyert a község a vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban

Forrás: Beküldött fotó

A projekt leginkább a település központját érintette. A projekt keretében megvalósult beruházás elsődleges célja a település belterületének ár-, belvíz- és helyi vízkár általi veszélyeztetettségének csökkentése, a potenciális környezeti káresemények megelőzése volt. A kivitelezési munkálatok során alkalmazott műszaki megoldások lehetővé teszik a belterületre hulló csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli, biztonságos elvezetését, ezáltal hozzájárulva az ingatlanok és a fejlesztéssel érintett terület védelméhez. 

A beruházás többek között a Petőfi Sándor utcát, a József Attila utcát, valamint a Kölcsey utcát érintette. A rendelkezésre álló összeg mintegy 2149 méternyi árok kiépítését fedte. Sor került a földmedrű-, valamint burkolt árkok kialakítására is, illetve az érintett területen az autóparkolók is megújultak. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában