Főzőverseny

2023.08.13. 12:59

Lecsót főztek a fülöpszállási falunapon – galériával

Hagyományteremtő szándékkal szerveztek főzőversenyt a fülöpszállási falunapon. A település legfinomabb lecsója címért szombaton huszonhárom amatőr szakács küzdött meg egymással.

Gulyás Sándor

Kiváló ételek készültek az első fülöpszállási lecsófőző versenyen

Fotó: Gulyás Sándor

– Az idei esztendőben is színvonalas programokkal készültünk a község legnagyobb közösségi eseményére, a falunapra. A program kiemelkedő eseménye volt a lecsófőző verseny, amire családok, baráti társaságok, civil szervezetek, vállalkozók, intézmények neveztek. A tradicionális lecsó alapanyagait önkormányzatunk biztosította. Fontosnak tartom, hogy olyan programokat szervezzünk, ami a közösség építését szolgálja. Nagy örömömre szolgált, hogy már első alkalommal ilyen sokan gyűltünk össze – mondta el hírportálunk érdeklődésére Gubacsi Gyula polgármester.

A versenyre a környező településekről is érkeztek, ám a nevezők zöme fülöpszállási volt. – Tősgyökeres fülöpszállási család vagyunk, ennek okán úgy gondoltuk, hogy nekünk is itt a helyünk. Nem azért neveztünk be a versenybe, hogy elhódítsuk az első helyet, hanem, hogy jól érezzük magunkat. Hagyományos lecsót főztünk, ételünket tarhonyával gazdagítottuk – sorolta Székeli Sándor.

Fejszés Gyula feleségével együtt állt a főzőedény mellé. Lecsójukhoz a hagyma, a paprika, a paradicsom és a fűszerek mellé füstölt szalonnát használtak fel. – Ételünk attól lesz jó és ízletes, hogy szívünket, lelkünket beleadjuk – fogalmazott a fülöpszállási amatőr szakács, akinek ez volt élete első főzőversenye.

Az elkészült ételeket Balog Martin, a Kígyósi Csárda főszakácsa, az idei Magyarok Étele verseny győztes csapatának vezetője és kollégái zsűrizték. – Az ételeket kóstolva Fülöpszálláson is szembesültünk azzal a ténnyel, hogy bizony a magyarok tudnak, mi több, jól tudnak főzni. Ahány ház, annyi szokás. Akadtak olyanok is, akik többféle módon, különféle alapanyagokat felhasználva, kolbász, cukkini, csirkehús, tarhonya, készítették el lecsójukat. Ennek ellenére valamennyi étel kiválónak bizonyult. A döntés nem kis fejtörést okozott. Az étkek ízvilágát és állagát összevetve a település legfinomabb lecsója címet a Senior Örömtáncosok csapatának ítéltük oda – osztotta meg tapasztalatait Balog Martin, a zsűri elnöke.

A lecsófőző versenyben a második helyén a Csori Kitchen, még a harmadikon Iván Melinda és Giovi végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában