Felfoghatatlan

2023.08.17. 21:16

Kinek volt szíve egy reklámszatyorban kidobni ezeket a kiskutyákat Kecelen? – videóval

Hat kiskutyát dobott ki és hagyott a sorsára valaki, Kecelen a Szilos városrészben. Egy sajnos elpusztult az alig néhány hetes kiskutyák közül, mire rájuk találtak az állatvédők.

Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi szervezet vette gondozásba a sokat szenvedett piciket.

Fotó: Pozsgai Ákos

Egy helyi gazda a Szilos városrészben lévő birtokán volt, amikor felfigyelt a kiskutyák keserves vinnyogására, rövid keresgélés után, a gazzal és bokrokkal sűrűn benőtt területen rá is bukkant egy reklámszatyorba rakva az elárvult csöppségekre. Nem tudni, hogy ki hagyhatta őket a sorsukra. Varga Zoltán és felesége, Varga Dóra, a kiskunhalasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány keceli önkéntesei siettek a bajban lévő párák segítségére, miután értesültek az esetről.

Amikor a megjelölt helyre érkeztek, kiszálltak az autóból és szinte azonnal megtalálták az izgő-mozgó kiskutyákat, ekkor már legalább két napja ott lehettek, a hat kölyökből azonban sajnos egy elpusztult – mondta el a Baon.hu-nak Bíró Brigitta, a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány Kuratóriumának elnöke. A kiskunhalasi szervezet vette gondozásba a sokat szenvedett piciket. – Nagyjából három hetesek lehetnek, már kinyílt a szemük, el nem tudom képzelni, hogy ki volt képes kidobni őket – fakadt ki az állatvédő alapítvány vezetője, aki elmondta azt, hogy régóta nem volt olyan segítségre szoruló kutya babájuk, akiknek még az anyjuk tejére lett volna szükségük, ezért hirtelen gondban is voltak, hogy mivel etessék őket. Végül rövid időn belül beszereztek tápszert az egyik helyi állatorvostól. – A kicsik nagyon küzdenek, az eléjük rakott tápszerrel hígított kölyök konzervet óriási lendülettel tolták magukba. Most azért drukkolunk, hogy megmaradjanak, minden napnak örülni fogunk, mert azzal nő a túlélési esélyük – tette hozzá Bíró Brigitta.

A kicsik nagyon küzdenek, az eléjük rakott tápszerrel hígított kölyök konzervet óriási lendülettel tolták magukba.
Fotó: Pozsgai Ákos

Az alapítvány vezetőjének arról nincs tudomása, hogy indult volna eljárás az ügyben, de bízik abban, hogy a helyi önkormányzat vizsgálatot fog kezdeményezni az elkövető, vagy elkövetők felderítésére.

A megtalálásról és a mentésről szóló videó a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány-Bíró Brigitta Facebook-oldalon tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában