Beruházás

2023.08.30. 17:05

Jól halad az új szennyvíztisztító építése Jászszentlászlón

Múlt év októberében kezdődött az új szennyvíztisztító telep építése a község határában, a régi szennyvíztisztító tőszomszédságában, amit 1995-ben helyeztek üzembe.

Tapodi Kálmán

Nagy András polgármester mutatta meg a szennyvíztisztító-telepet

Fotó: Tapodi Kálmán

A kiépített gravitációs hálózatra akkoriban a település háztartásainak mintegy 80 százaléka csatlakozott, majd a későbbi rákötésekkel a kétezres évek elejére szinte elérték a 100 százalékot. 2001-ben Szank is csatlakozott a hálózatra, ahonnan az összegyűjtött szennyvíz egy 7,4 kilométer hosszú vezetéken keresztül került a szentlászlói szennyvíztisztító-telepre. 

A 2010-es évek elejére a telep elérte kapacitásának felső határát és egyre több volt az üzemzavar. A bűzhatás is igen kellemetlen problémákat okozott a jászszentlászlói lakosoknak. Az új szennyvíztisztítóval, melynek beruházási támogatása 1,5 milliárd forint, megoldódhatnak a két település szennyvízgondjai.

 – A munkálatok mintegy 80 százalékával végeztek a kivitelezők és reményeink szerint novemberben már sor kerülhet a próbaüzemre – számolt be Nagy András polgármester, aki bízik abban, hogy 2024 első negyedévében már teljes kapacitással működhet az új szennyvíztisztító.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában