Rendezvény

2023.08.09. 11:40

Gasztrokulturális fesztiválra várják az érdeklődőket Hercegszántón

Ezen a hétvégén, augusztus 12-én és 13-án rendezik meg Hercegszántó-Karapancsán az első Nemzetközi Gasztrokult Fesztivált.

Tölgyesi Gábor

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az esemény szervezésében jelentős szerepet vállalt Hercegszántó Község Önkormányzata, a Bajai Halfőző Lovagrend, valamint a helyi Külterületi Útjaink és Környezete Karbantartásáért Egyesület − tájékoztatta a baon.hu-t Varga Gábor polgármester.

A rendezvény a karapancsai Kastélyparkban zajlik majd. Szombaton, a megnyitó után, 10 órakor a vadételek főzőversenyével kezdődik a fesztivál. A kulturális programban délután egy órától fellépnek a Pántlika zenekar, az Izabella Folk Vigasság és az Ötödik Évszak zenekar tagjai. Ezen kívül 10 órától vadászkutya- és solymárbemutató is lesz.

A fiatalok részére mindkét napon gyermekösvény témájú foglalkozást tartanak a szervezők. Vasárnap pedig a halfőzés tudományában mérik össze tudásukat a benevezettek, 10 órai kezdéssel.

Mindkét napon vásárolható kóstolójegy. Vasárnap délután fellép a Babra Zenekar és a Babcsán Projekt Zenekar. Az eredményhirdetést és a fesztivál zárást 17 órakor tartják.

A Vadászati és Erdészettörténeti Kiállítást a fesztivál két napján 11-12 óra, valamint 13-14 óra között kedvezményes belépővel tekinthetik meg az érdeklődők − tudtuk meg a polgármestertől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában