Színvonalas programok

2023.08.08. 16:20

Főzőverseny és díjátadó is várta a helyieket a kunpeszéri falunapon

Színvonalas programok várták mindazokat, akik ellátogattak az idei kunpeszéri falunapra. A program első felében a gasztronómia kapta a főszerepet. A főzőversenyen változatos ízvilágú ételek, leginkább a tájegységre jellemző birkapörköltek készültek az amatőr és a profi szakácsok jóvoltából.

Gulyás Sándor

A „Kunpeszérért” díjat Varga Attila polgármester adta át Milon Melindának

Forrás: Beküldött fotó

A falunap csúcspontja az elismerések átadása volt. Az idei esztendőben négyen részesültek a kitüntetésben. A képviselő-testület a Kunpeszérért címet Jurászik Adriennek, valamint Milon Melindának ítélte oda a községben folytatott önzetlen, lelkiismeretes és kiemelkedő munkájukért, különös tekintettel az idősek gondozása területén tanúsított hozzáállásukért. A település vezetése A Szebb Kunpeszérért díjat adományozta Inoka Milánnak közvetlen környezetének, kertjének, házának szépítése terén végzett példaértékű munkájáért, mellyel hozzájárult a tisztább, vonzóbb településkép kialakításához, a szép és igényes környezet megteremtéséhez és megőrzéséhez, amit a közízlés formálása érdekében évek óta végez. 

„A Szebb Kunpeszérért” díjat adományozott Inoka Milán vehette át
Forrás: Beküldött fotó

Oklevéllel fejezte ki köszönetét a község Bacsikné Mészáros Katalinnak, aki a lakókörnyezete tisztaságának és szépségének folyamatos biztosításával hozzájárult Kunpeszér településképének megőrzéséhez. A kitüntető címeket Varga Attila polgármester adta át.

Az óvodások, az iskolások, a népdalkör és a Kunadacs Apraja-Nagyja Néptáncegyüttes műsorát és a Löfan mazsorett bemutatóját követően helyi, környékbeli és országos hírű előadók gondoskodtak a hangulatról. Színpadra lépett többek között Mizsei Molli, Kökény Attila, Csocsesz, Kis Kevin. A rendezvényt utcabál és tűzijáték színesítette. A gyermekek kikapcsolódását kézműves foglalkozások, lovaskocsikázás, trambulin és ugrálóvár szolgálta.

A főzőverseny helyezései sorrendjének megállapítása a hozzáértő zsűrinek is fejtörést okozott. Hosszas tanakodás után a szakemberek Boczek Krisztián birkapörköltjét találták a legízletesebbnek, a második Boczek Zoltán kecskepörköltje, a harmadik Filler János marhapörköltje lett. A különdíjat ifj. Gyurgyik Péter vaddisznópörköltje érdemelte ki.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában