Összefoglaló

2023.08.17. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. augusztus 17.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Egy kamion és egy autó ütközött össze Nyárlőrincnél

Fotó: Donka Ferenc

A már lebontott vasúti sínek nyomvonalán megkezdték az új pálya építését, mostanra a vasútállomás teljes szakaszán folynak a munkálatok az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal részeként. Közben beemelték a déli városkapunál az 53-as főút és a 154-es (Bajai-Kiskunhalas) vasútvonal kereszteződésében azt a beton elemet, amely korábban a kelebiai vasútvonalon az 55-ös főúton a kisszállási átkelőnél volt az úttestbe építve.

Kecskemét felől haladt a furgon az M5-ös autópályán, amikor a belső sávban érkező autó az előzés közben nekiütközött a furgon oldalának.

Egy kecskeméti férfi engedély nélkül magánál tartott gáz-riasztó fegyveréből hat lövést adott le kedden éjjel, szerencsére senki sem sérült meg.

A 40 éves kertészeti tapasztalattal rendelkező Pullai Béla és fia, Gábor három évvel ezelőtt indították el Jakabszálláson a Pullai Családi Kertészetet. Ma már többfajta uborkát, káposztaféléket, paprikát, paradicsomot, homoktövist termesztenek és egy faiskola is működik a 3,2 hektáros területen. 

Még hosszú ideig rácsok mögött maradnak a budapesti Antifa-támadások gyanúsítottjai – adta hírül a Magyar Nemzet. A jórészt külföldi antifasiszták még februárban rendeztek embervadászatot a magyar fővárosban.

Kecskemét felé haladt a bolgár kamion, amikor egy előzési manőver közben összeütközött az utánfutót húzó személyautóval csütörtökön délután.

Mintegy százmillió forintos fejlesztési beruházás részeként épült meg a Petőfi Lakótelepen a Holló László utca 2-12. szám előtt az a mintegy 113 méter hosszúságú járdaszakasz, melynek ünnepélyes átadását csütörtökön délelőtt tartották. Az eseményen megjelentek a város vezetői, önkormányzati képviselők és a kivitelező is.

Embercsempész-hálózatot lepleztek le a rendőrök, a nyomozás befejeződött, de a bűnszervezet iraki vezetője még szökésben van – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a rendőrség honlapján.

Elindult a szüret az ország legnagyobb borvidékén. Az idén akár tíz százalékkal is több teremhet mint tavaly. A Kunsági borvidéken a pincékben alig maradt a tavalyi borokból. A gyümölcs minősége jobb lehet a tavalyinál.

A Bajai Szent Rókus Kórház az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében közel 300 millió forint értékű támogatást nyert.

A klasszikus bluestól Elvis Presley-ig csendülnek fel dalok a Sunday Seven Blues koncertjén szombat este hét órakor, a Petőfi-szigeten a Kenyeres Birtokon. Új funkcióval bővül a már ismert helyszín, egy színpadot alakítottak ki. A szervezők a Sunday Seven Blues együttest kérték fel az első fellépésre a Sugovica parti színpadon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában