Segítség

2023.07.05. 13:55

Zsigó Róbert: Több mint 200 millió forint kormányzati támogatás érkezett a bajai térségbe

A közelmúlt döntései alapján összesen több mint 238 millió forint tisztán kormányzati forrás érkezik a térségbe, melyek érintik a vidéki kisboltokat, húsboltokat illetve a nemzetiségeket.

Márton Anna

Zsigó Róbert

Fotó: Márton Anna

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselőjének tájékoztatása szerint, a Magyar Falu Program keretében a falusi kisboltok a 95 millió forintos támogatásban részesülnek, az összeget üzemeltetési költségeikre fordíthatják, például rezsi-és bérköltségek elszámolására. A választókerület nemzetiségi önkormányzatai, egyesületei és intézményei összesen mintegy 110 millió forint pályázati támogatáshoz jutnak. A kormányzati támogatást kulturális rendezvényekre, táborok szervezésére, valamint intézményfenntartásra fordíthatják a nyertesek. A velünk élő nemzetiségek elválaszthatatlan részei térségünknek, ezért fontos, hogy minden lehetséges eszközzel támogassuk őket – emelte ki a honatya.

Több mint 33 millió forint támogatást kapnak térségünk vidéki húsboltjai is: a rendkívüli támogatást a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek megnövekedett működési költségeik fedezésére fordíthatják.

Az energiaválság és a nehéz gazdasági viszonyok ellenére továbbra is elkötelezettek vagyunk a kistelepülések és a kistelepüléseken működő vállalkozások támogatása mellett – fogalmazott Zsigó Róbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában