Csikai Cecília

2023.07.11. 19:43

Vidáman és játékosan tanít angolul a kecskeméti óvodapedagógus – galériával, videóval

Az idegen nyelvek megismerése már gyermekkorban is fontos, ugyanis a kicsik ebben az időszakban a legfogékonyabbak az új dolgok elsajátítására. Csikai Cecília, a Ceglédi Úti Óvoda óvodapedagógusa e gondolat mentén idén másodszor szervezett angol tábort az óvodások és kisiskolások számára a Hunyadivárosi Közösségi Házban, hogy a kicsiket játékosan ismertesse meg az angol nyelv alapjaival.

Lizik-Varga Katalin

Dalokat énekelnek, számolnak, színeket tanulnak, mindezt természetesen angolul

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Csikai Cecília Skóciában és Angliában élt néhány évet, ott tanult meg angolul, hazatérve pedig feladatának érzi, hogy a legkisebbeknek az ő nyelvükön kínáljon lehetőséget a nyelvtanulásra. 14 éve dolgozik a Ceglédi Úti Óvodában, tudását itt is kamatoztatja. Ugyanis minden nap angol nyelven foglalkozik a gyerekekkel. A táborba jelentkező gyerekek többsége is az intézménybe jár, vagy egykori óvodás. 

Kicsi gyerekekkel angolozni nagyon specifikus – vallja Cecília. Mint mondja a legfontosabb szerinte az, hogy a tanulás játékos formában történjen és legyen benne sok-sok humor.  

Az általa szervezett tábor teljes hetét átszövi az angol nyelv használata, miközben a táborozók különleges tudásra és élményekre is szert tehetnek. Például dalokat énekelnek, számolnak, színeket tanulnak – mindezt természetesen angolul – és még kézműves tevékenységekben is részt vesznek. Itt a játékos tanulás mellett a kicsik az izgalmas programok által megismerik a környezetüket és a városukat is, hiszen szinte minden nap kirándulnak. 

Az emlékezetes élmények pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek szeretettel gondoljanak az angol nyelvre és a tanulásra.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában