Esemény

2023.07.23. 07:00

Újra lesz Szoptatás világnapi baba-mama rendezvény a Bringaparkban

Július 28-án, pénteken újra lesz Kecskeméten a Szoptatási világnapjához kapcsolódó nagyszabású baba-mama rendezvény. Minden évben nagy népszerűségnek örvend az esemény, a gyermek, és baba-mama programokon túl sok hasznos tudnivalóhoz is hozzájuthatnak a témában az érdeklődők. A helyszín idén is a homokbányai bringapark.

Sebestyén Hajnalka

Szoptatás világnapja Kecskeméten

Fotó: Gulyás Sándor / archív-felvétel

Szabóné Kis Éva, a Hírcse elnöke, védőnő, szoptatási tanácsadó és a rendezvény főszervezője elmondta: idén 20. alkalommal rendezik meg Kecskemét legnépszerűbb baba-mama rendezvényét, a Szoptatás Világnapját a kecskeméti védőnők a Hírös Családmentor Egyesület (Hírcse) és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata közös szervezésében. 

Szabóné Kis Éva főszervező jobb oldalon
Fotó: Gulyás Sándor/ archív-felvétel

A védőnők a saját körzetükben keresték fel és hívták meg a 2022. évben született gyermekek édesanyját, akik legalább 6 hónapos korig anyatejjel táplálták gyermeküket. A rendezvény bárki számára nyitott, nagy örömmel várják a várandós édesanyákat és a kisgyermekes családokat is.

Szabóné Kis Éva hozzátette: a rendezvény alatt számos szakemberrel találkozhatnak a családok, akiktől hasznos információkat és tapasztalatokat szerezhetnek. Fontos megfelelő és korszerű információkkal ellátni az anyákat, hogy a gyermekük táplálásában olyan döntést hozzanak, mely egy életre szóló ajándék. A szoptatás jóval több, mint táplálási funkció, hiszen olyan bensőséges kapcsolat alakul ki anya és gyermeke között, mely anyára és gyermekre nézve, hosszú évekig pozitív hatással van. 

Emellett kézműves-foglalkozásokkal, buborékfújással és élményfestéssel színesítik a programokat.

Az esemény július 28-án, pénteken 9 és 12 óra között zajlik Kecskeméten, a Homokbánya városrész Bringaparkjában (Agyag utca), melyről további információkat a Szoptatás Világnapja Kecskemét Facebook-oldalon olvashatnak.

Program

9–9.20: Regisztráció

9.30: Megnyitó – Engert Jakabné Kecskemét város alpolgármestere, fővédnök és Szabóné Kis Éva szoptatási tanácsadó, védőnő köszöntője

9.35: Néptánc-bemutató – Kecskemét Táncegyüttes

9.45: Anitics Istvánné – Egészségfejlesztési Iroda – A melldaganatok korai felismerése

9.55: Bíró Lili családi tanácsadó, önismereti tréner, coach – A tökéletlenségeink ajándékai

10.05: Butkáné Kis Regina hordozási tanácsadó – Babahordozással a szoptatás támogatásában

10.15: A legfontosabb babahordozó típusok és a választás gyakorlati típusai

10.30: Ciróka bábszínház előadása: Kukucs című produkció

11.00: Édesanyák köszöntése

12.00: Rendezvény zárása

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában