Rendelet

2023.07.26. 07:00

Újabb köztérfigyelő kamerákat helyeznek el Kiskunhalason

Módosította a közterületi térfigyelő rendszerről szóló önkormányzati rendeletet a halasi képviselő-testület, mert további hat új kamerával bővült a rendszer, amelynek célja az állampolgárok biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása, a közrend és közbiztonság, valamint a közterületek rendjének fenntartása, továbbá a bűnmegelőzés, a bűnüldöző szervek tevékenységének segítése.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Kuruc vitézek tere 13. számú lépcsőháznál 2, míg a Tinódi utcán az elkerülő út kereszteződésénél lévő oszlopon 4 darab kamerát szereltek fel és helyeztek üzembe. A kamerákat a meglévő térfigyelő rendszerbe kötik be, így lehetővé válik az elkészült felvételek rögzítése és tárolása a jogszabályban előírtak szerint. Kiskunhalason az összes ki és bevezető útszakasz, valamint forgalmasabb útkereszteződés és közterület, köztérifigyelő kamerákkal van felszerelve, amelyek már eddig is sok segítséget jelentettek a bűncselekmények felderítése és a közúti balesetek vizsgálata során.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában