Beruházás

2023.07.24. 14:16

Megújult a csapadékvíz-elvezető rendszer Dunavecsén

Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, rekonstrukciója Dunavecsén. Az önkormányzat a vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 247 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztésére. A munkálatok 2021 augusztusában kezdődtek meg.

Gulyás Sándor

Illusztráció

A projekt keretében Dunavecse település belterületén 4196 méter hosszban újult meg a csapadékvíz-elvezető hálózat. A rendelkezésre álló összegből megvalósult a Petőfi, a Rákóczi, a Bocskai, a Bercsényi, a Városkert, az Alkotmány, a Fülöp György és az Epreskert utcákban a csapadékvíz-elvezető árkok rekonstrukciója. A beruházás részeként egy záportározó is épült a Városkert utcában. 

A fejlesztés azért vált szükségessé, mert az önkormányzati tulajdonú belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat kiépítettsége, állapota Dunavecsén nem volt megfelelő. A hiányzó, illetve elavult vízelvezető-rendszer évről évre egyre növekvő problémát jelentettek a lakosságnak és az önkormányzatnak. A nagyobb záporok idején a nem megfelelő elvezetésből adódón anyagi károk keletkeztek mind az önkormányzati, mind a magántulajdonokban.

A korábbi években a város összesen 290 millió forintot költött belterületi csapadékvízrendszer fejlesztésére, bővítésére. Az első ütem a Széchenyi, Hársfa és a közbenső utcákat érintette.  A fejlesztéseknek köszönhetően megoldódott az esővíz-elvezetés a város legproblémásabb területein.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában