Áldott Légy Teremtésvédelmi Egyesület

2023.07.17. 19:47

Madárgyűrűző bemutatót tartanak a tiszaalpári várdombnál

Madárgyűrűző bemutatót szervez az Áldott Légy Teremtésvédelmi Egyesület a tiszaalpári várdomb tövében július 19-én, szerdán, este 18 órától és másnap, július 20-án, csütörtök reggel 6 órától.

Vajda Piroska

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A madarak befogása több okból is csak kora este és kora reggel végezhető, de ezért igazán érdemes korán felkelni. A megadott időtartományokon belül bármikor lehet érkezni, távozni. Közben nyomolvasás, madaras játékok várják a gyerekeket, felnőtteket egyaránt.

A madarak gyűrűzését Lendvai Mária, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság egykori környezeti nevelője és Abdel-Magid Iván, a Magyar Madártani Egyesület gyűrűzője végzi.

A madárgyűrűzés során a madarakat függönyhálóval fogják be, mely nem tesz kárt az állatokban. Utána kis fémgyűrűt rögzítenek a csűdjükre, ami szintén fájdalommentes és nem akadályozza a madarakat az életvitelükben. A madárgyűrűzést elsősorban kutatási céllal végzik, mert sok információt ad az énekesmadarakról és az adott területről, ezúttal azonban bemutatási céllal történik – olvasható a szervező Áldott Légy Teremtésvédelmi Egyesület közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában