Bársony Lovasudvar

2023.07.31. 13:46

Lovaglás, íjászat és Tanya Exatlon is színesítette a tiszaalpári programot – galériával

A családoké volt a főszerep a vasárnap megrendezett lovas délutánon, amit a tiszaalpári Bársony Lovasudvarban tartottak. A részvevők kivételes környezetben és remek hangulatban tölthették el szabadidejüket, miközben kipróbálhatták például a lovaglást vagy az íjászatot. Az egyik kedvelt program a Tanya Exatlon volt, melyen családok és barátok mérhették össze erőnlétüket és ügyességüket. Ugyanis a zsákban futás mellett például képkirakó, vagy szalmabálára való ugrás volt a feladat.

Lizik-Varga Katalin

A részvevők kivételes környezetben és remek hangulatban tölthették el szabadidejüket

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Több száz család látogatott el vasárnap a családi lovas délutánra a tiszaalpári Bársony Lovasudvarba. Az Egészséges Bács-Kiskunért programsorozat keretei között megrendezett esemény, melyre az ország más megyéiből is érkeztek, lovaglással és lovaskocsikázással indult. A lovak világa szinte elvarázsolta gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A bátrabbak pedig egy hagyományőrző sportágat, az íjászatot is kipróbálhatták. 

A délután Tanya Exatlonnal, azaz vidám hangulatú ügyességi vetélkedővel folytatódott, melyen nemcsak a résztvevők, de a nézők is jól szórakoztak. A játékos verseny mellett nem maradhatott el a gyermekek kedvence, az arcfestés sem, és még ugrálóvár és rodeó bika is szolgálta az ő szórakozásukat.  

Nagyon sok programunk ingyenes volt, és az ide érkezőknek belépőt sem kellett fizetniük, éppen azért, hogy minél többen részesüljenek az általunk szeretettel kínált eseményekből – mondta Bársony Anett, a Bársony Lovasudvar tulajdonosa és vezetője, a családi lovas délután szervezője. Mint fogalmazott, a szervező csapatnak fontos célkitűzése volt többek között a természetközelség és a hagyományőrzés népszerűsítése. Szerettük volna, hogy a résztvevők megtapasztalják az állatok közelségét és szeretetét – tette hozzá. 

A szervező azt is elmondta, hogy a délutánt a környékbeli vállalkozók jelenléte tette még otthonosabbá. Például a Mama boltja ínycsiklandó palacsintával várta a családokat, de volt vattacukor és batátából készült finomság is a palettán – tette hozzá.  

Járásonként 1 sportrendezvény

Az Egészséges Bács-Kiskunért programsorozat a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség közös kezdeményezése, amely járásonként 1, azaz összesen 11 sportrendezvényt foglal magába. A paletta igazán széles: futás, kerékpározás, zarándoklat, de nordic-walking és teljesítménytúra is szerepel a listán, így mindenki megtalálhatja a kedvére való mozgásformát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában