Solt

2023.07.01. 21:27

Kerékpártúra közkívánatra az új Eurovelo 6-on – galériával

Hatodik éve népszerű rendezvénye a nyári időszakban a solti Vécsey Károly Művelődési Ház és Könyvtárnak a kerékpártúra, amelyet ebben az évben két alkalommal is megrendeztek.

Lencsés P. Anna

A szombati túra célja, az Eurovelo 6 Nemzetközi Kerékpárút Solt-Akasztó közötti részének népszerűsítése volt

Fotó: Lencsés P. Anna

Farkas Beáta az intézmény igazgatója elmondta, hogy a kerékpártúra létrehozásakor a cél, a környező települések meglátogatása volt. Ha mód adódik rá, akkor a helyiek közül valakit megkérnek, hogy mutassa be a települést, és minden esetben meg is nézik a célállomás valamely nevezetességét. Jártak már, Hartán, Dunaföldváron, az idén Újsolton.

A szombati túra célja, az Eurovelo 6 Nemzetközi Kerékpárút Solt-Akasztó közötti részének népszerűsítése volt, amely az elmúlt évben készült el. Közel ötvenen vettek részt a kiránduláson, az egy évestől a nyolcvan évesig minden korosztály megtalálható volt a résztvevők között.

Az összesen 38 kilométeres túra a solti Vécsey Könyvtárból indult és az Akasztói Halascsárdáig tartott, ahol a gyönyörű környezetben a háziak és a Bács Reklám Kft jóvoltából finom falatok várták a túrázókat. A pihenő után a hazautat is sikeresen teljesítették. A túra időtartama alatt a kerékpározók biztonságára a Solti Polgárőr Egyesület tagjai vigyáztak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában