Szünet

2023.07.11. 11:53

Jeruzsálemből is érkeztek zsidó fiatalok a halasi nyári táborba – galériával

Töretlen a Kiskunhalasi Zsidó Nyári Tábor népszerűsége, idén már 14. alkalommal szervezték meg az eseményt, amelynek központi helyszíne a halasi zsinagóga volt, ahol egy héten át idén is a gyerekeké és a családoké volt a főszerep.

Pozsgai Ákos

A zsinagógába megtartott tábor évek óta töretlen népszerűségnek örvend

Fotó: Pozsgai Ákos

A táborba a zsidó közösséghez tartozás szempontjából elkötelezett vagy nyitott gyerekeket, felnőtteket, családokat vártak a szervezők, ahol sok-sok programmal igyekeztek elfoglalni a résztvevőket, érdekessé és hasznossá varázsolva az időtöltést. A tábort életre hívó fő gondolat éppen azért született, hogy legyen egy hely, ahol önállóan a gyermekek, vagy családok tartalmasan együtt tölthetnek feledhetetlen napokat, intenzíven megélhessék zsidóságukat; informális oktatás keretén belül, szakképzett madrichok segítségével. 

– A zsidóságról, a zsidó hagyományokról, a zsidó kultúráról, a zsinagóga használatáról, a kóserkonyháról is tanulhattak a táborban résztvevő gyerekek, a közös imák, közösségi játékok mellett jutott idő az ismerkedésre is, hiszen sokan visszatérők a tábor résztvevői közül, de minden évben vannak új vendégek is – mondta el baon.hu-nak Ritter Nándorné, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség elnöke.

Prof. dr. Róna Tamás vezető rabbi a zsidóság történetéről tartott több előadást is a gyerekeknek, és vezette a szertartásokat. A táborba a magyarországi gyerekeken kívül érkeztek határon túli fiatalok is, de még Jeruzsálemből is. A kötött programok mellett számtalan kötetlen program várta a fiatalokat, kézműveskedés, arcfestés, közös sütés, logikai játékok, sport, bátorságpróba és rengeteg éneklés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában