Petőfi-emlékév

2023.07.25. 20:29

Gőzfelhőben érkezik a nosztalgiavonat Kecskemétre

A legendás 424-es sorozatú gőzmozdony vontatja azt a nosztalgiavonatot, ami szombaton a Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan keresi fel Kecskemétet. Az úticél nem véletlen, hiszen Petőfi vándorszínész évei alatt többször is megfordult a megyeszékhelyen.

Horváth Péter

Fotó: Archív felvétel: MW

A MÁV Rail Tours közleménye szerint a nosztalgiavonaton a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak vendégek, és megismerkedhetnek a boldog békeidők vasúti utazásainak hangulatával. A nosztalgiajárat szombat reggel 8.33-kor indul Budapestről, a Nyugati Pályaudvarról és a 12.03-as Kecskemétre érkezés után a mozdony vizet vételez, majd továbbindul Kiskunfélegyházára. A résztvevők első- és másodosztályú kupékba, illetve a fapados harmadosztályra is válthatnak jegyet. A nosztalgiautazáson korhű ruhába öltözött kalauz vizsgálja az utasok jegyét. Az utasok a korabeli büfékocsi szolgáltatásait is igénybe vehetik.

A MÁV Rail Tours közlése szerint az 1915-ben eredetileg kalauzkocsinak épült büfékocsi a vonat központi találkozási pontja. A sárgaréz borítású pult, a nyersfa padok és asztalok hamisítatlan söntés hangulatot teremtenek és tökéletes helyszínt biztosítanak új barátok megismerésére. Snackek és italok széles választéka színesíti a büfé kínálatát.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, jegyárakról valamint a menetrendről a mavrailtours.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában