Díj

2023.07.11. 15:37

Elismerték Bács-Kiskun helytörténészeinek munkáját

Az Országos Honismereti Akadémia jubileumi rendezvényén Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület elnökségének javaslatára több Bács-Kiskunban dolgozó személy és intézmény vehetett át honismereti kitüntetést.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Országos Honismereti Akadémia jótékonysági estjével kezdődött vasárnap, Budapesten, a Ludovika épületében az 50. Országos Honismereti Akadémia, melynek központi témája a honismereti jubileum mellett „A nemzet fővárosa, Budapest 150” volt, vagyis a mai értelemben vett Budapest születésnapja, a főváros létrejötte és fejlődése – tájékoztatott közleményében a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület (BKMHE) elnöksége.  

A Kárpát-medence legnagyobb, évenként megrendezett honismereti, helytörténeti közösségi programjára a hazai szervezetek mellett a határon túli civil szervezetek képviselői is érkeztek. A péntekig tartó jubileumi rendezvényen a BKMHE tagjai is aktív résztvevőként jelen vannak. A szakmai program megnyitó rendezvényét hétfőn tartották a Parlament felsőházi termében, az esemény fővédnöke Kövér László házelnök. 

A közlemény szerint a BKMHE elnökségének javaslatára a rangos rendezvényen több, Bács-Kiskunban dolgozó személy és intézmény vehetett át honismereti kitüntetést.

Honismereti Munkáért Emlékérem kitüntetést kapott a kecskeméti Ádám Andrásné és Ádám András (Kecskemét).

Honismereti Munkáért emléklapot kapott Papp Klára a lajosmizsei Helytörténeti Gyűjtemény gyűjteménykezelője és prof. dr. Kürti László, a Lajosmizsei Helytörténeti és Kulturális Egyesület elnöke.

A honismereti munka támogatói közül a Honismereti Szövetség elismerésben a kecskeméti Katona József  Könyvtárat és a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltárát – részletezi a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában