Beruházások

2023.07.05. 07:12

Átadták az új gépjárműtárolót és a megújult polgármesteri hivatalt Jakabszálláson – galériával

Nagy ünnep volt kedden kora este Jakabszálláson: átadták az új gépjárműtárolót és a belül is megújult polgármesteri hivatalt. Az önkormányzati beruházások jelentős pályázati támogatással valósulhattak meg a közelmúltban.

Sebestyén Hajnalka

Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára is részt vett az ünnepélyes átadón

Fotó: Bús Csaba

Jakabszállás fejlődésében újabb mérföldkőnek is tekinthető az a két beruházás, melyet kedden adták át ünnepélyes keretek között. Az eseményben szép számban érkeztek helyi lakosok is.

Először a gépjárműtárolót avatták fel, melyet a községháza mögötti telekre építettek fel. Szabó György Róbert polgármester hangsúlyozta: az önkormányzatnak vagyonnal kell gazdálkodni, de nemcsak meg kell vásárolni, építeni a dolgokat, hanem azokat azt követően óvni, szeretni, dédelgetni. A jakabszállási önkormányzat is ezt teszi, hajlékot ad a gépjárműtárolóban a Vidékfejlesztési Program jóvoltából vásárolt traktornak, valamint a tanyagondnoki busznak. 

A gépjárműtároló költsége elérte a 47 millió forintot, ebből 25 milliót nyertek el a Magyar Falu Programon, a fennmaradó részt az önkormányzat saját forrásból, a helyi iparűzési adóból finanszírozta meg.

Ezt követően a vendégek átsétáltak a községházához, melynek külső felújítása, energetikai korszerűsítése már tavaly befejeződött, de a belső munkálatokra várni kellett. Beszédében Szabó György Róbert ennek okát is feltárta. 

– Ez a nap nemcsak a helyi közösségünk számára jelentős mérföldkő, hanem az új korszak kezdete is településünk fejlődésében. A polgármesteri hivatal felújítása hosszú és gondos tervezést, valamint számos kemény munkaórákat igényelt, hogy a megálmodott tervekhez anyagi forrást is kapjunk. Ezúton köszönöm meg dr. Dukai Miklós államtitkár úrnak, Lezsák Sándor elnök úrnak és Lenkei Róbert kabinetfőnök úrnak azt az áldozatos munkát, amivel a forrást sikerült biztosítaniuk. Az eredmény egy modern és funkcionális épület, amely méltóképpen szolgálja majd a településünk lakosainak szükségleteit. Ez az új „otthonunk” lehetővé teszi, hogy hatékonyabban működjünk, és jobban szolgálhassuk polgárainkat. Ez az ünnepi alkalom új lendületet ad a településünk fejlődésének. Mint mottónkban is megfogalmaztuk: Jakabszállás napról napra jobb hely! – mondta a település első embere.

Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára örömét fejezte ki, hogy sikerült megvalósítani a hivatal belső felújítását. Kiemelte: a kormány nagy figyelmet fordít a vidékre, hogy élhetőbbé váljon. Ehhez jelentős pályázati forrást is biztosít, mint ez a mostani beruházás is mutatja. 

Az épületben megtörtént a hideg és meleg padlólapcsere, mosdók kialakítása, felújítása, hőszivattyús hűtés-fűtés beépítése minden irodába, álmennyezet kiépítése, egységes irodabútor vásárlása, biztonságos szerverszoba és központi szünetmentes áramforrás kiépítése, glettelés, festés, konyha kialakítása, valamint egy közel 100 fő befogadására alkalmas előadóterem létrehozása, mely esküvők megrendezésére is alkalmas.

Rideg László, a Bács-Kiskun vármegye elnöke szintén gratulált a beruházásokhoz, majd az általuk koordinált TOP és TOP Plusz pályázatok sikereiről adott számot. Magyarországon példaértékűen Bács-Kiskunban minden településre jutott a támogatásokból. Ezek között számos olyan van, mely Jakabszálláson valósult meg az elmúlt években. 

Az ünnepség második részében a vendégek együtt tekintették meg a polgármesteri hivatal megújult belső tereit. Mindkét beruházást Szécsényi Attila katolikus atya áldotta meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában