Elismerés

2023.07.08. 19:59

Átadták a Füzesi Béláné Emlékdíjakat Dunapatajon

A Füzesi Béláné Emlékdíjat 2023-ban hagyományteremtő céllal alapították a díj névadójának leszármazottai a kiváló zenetanár, Füzesi Béláné Annuska néni emlékére. Füzesi Bélánét 1951-ben nevezték ki Dunapatajra néptanítónak, aki a Kodály-módszer bevezetésével alapozta meg az ének-zene szeretetét Dunapatajon.

Zsigmond Enikő

Középen a két díjazott Peténé Füzesi Márta és Némethné Jancsó Boglárka társaságában.

Fotó: Olvasói fotó

Az alapítók a díjat olyan dunapataji pedagógusoknak adományozzák, akik a névadó szellemiségéhez méltón áldozatosan, magas szinten végzik oktató-nevelő munkájukat. Az emlékdíjhoz díszoklevél és pénzjutalom is jár.

Az idei díjátadásra a dunapataji Szivárvány Óvodában került sor a ballagási ünnepség keretén belül, ahova szép gesztusként meghívást kaptak az óvoda nyugdíjas dolgozói is. 

Némethné Jancsó Boglárka intézményvezető és Peténé Füzesi Márta nyugdíjas zenetanár, a díj névadójának lánya adta át az oklevelet, virágcsokrokat és a pénzjutalmat a díjazottaknak, két kiváló nyugdíjas óvodapedagógusnak, Szirtes Kálmánnénak és Fábián Jánosnénak.

Az intézményvezető a díjátadás során méltatta a két pedagógus munkásságát. 

Szirtes Kálmánné Manyi óvónéni 39 éven át volt az óvoda pedagógusa, intézményvezető és szakfelügyelő is volt. Mint a laudációban elhangzott, nagy türelemmel, lelkiismerettel és alapos felkészültséggel végezte mindennapi pedagógiai és vezetői munkáját. Szavai és tettei összhangban voltak egymással. Kritikus volt és tárgyilagos, a megoldást mindig pontosan látta. Fiatal kollégáit szakmai tanácsokkal segítette. Egész munkássága példaértékű volt mindenki számára.

Fábián Jánosné Marika óvónéni 1954-ben kezdte pályafutását a dunapataji óvodában. Nagyon sok időt, energiát fektetett a pedagógiai-nevelői munkájába, mindezt becsülettel, nagy-nagy szeretettel tette. Felnőtt generációk váltották egymást azzal tudással, világlátással, erkölcsi értékrenddel maguk mögött, amellyel az akkori óvónéni útjára indította hajdani óvodásait. 1991-ben Pedagógus Szolgálat Emlékéremmel tüntették ki. Nyugdíjba vonulása után még két évig dolgozott óvodapedagógusként, a nevelő-oktató munka mestere volt – hangzott a méltatásban.

Az ünnepség kis szeretetvendégséggel zárult.

 

Zs.E.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában