Wojtyla Ház

2023.07.22. 17:20

Afrodiziákumokról tartottak előadást Kecskeméten

Afrodiziákumokról tartott előadást a Horváth Lászlóné, a Gombász- és Gyógynövényklub vezetője a kecskeméti Wojtyla Házba járó szegényeknek. Az ismert szakember gyakori vendég a népkonyhaként is működő intézményben, a gombák és gyógynövények után ezúttal a vágyfokozó növényekről szólt.

Sebestyén Hajnalka

Afrodiziákumokról tartott előadást a Horváth Lászlóné, a Gombász- és Gyógynövényklub vezetője a kecskeméti Wojtyla Házba járó szegényeknek.

Forrás: Beküldött fotó

A Wojtylás sorsközösségtől megtudtuk: nagyon érdekes előadást hallhattak. Elhangzott: a kor nem véd meg a szerelemtől, de a szerelem bizonyos fokig képes megvédeni az öregedéstől. 

Kedvesünket levehetjük a lábáról különböző afrodiziákumokkal, melyek megteremnek az erdőkben, mezőkön is. Horváthné Terike több afrodiziákumot is bemutatott a közönségének.

Az istenfa több száz évvel ezelőtt szerzetesek révén jutott el nyugat-ázsiai őshazájából Európába. Gyógyító hatása miatt évszázadokon át termesztették falusi kertekben, templomkertben és kolostorokban. A rómaiak meggyőződése szerint az istenfa védi a férfiakat az impotenciától. Olyan vidékeken, mint Spanyolország és Olaszország, a fiatal férfiak friss, citromillatú istenfalevelekkel dörzsölték arcukat, hogy serkentsék a szakállnövekedést. Még szerelmi bájitalokat is készítettek belőle. A középkorban a hölgyeknek szánt virágcsokrokba is becsempésztek egy-egy kis üvegcsét.

Az egzotikus avokádóról nem mindenki tudja, de annak héja, magja, az avokádófa kérge, levelei a népi gyógyászatban előszeretettel használt alapanyagok. Vágyébresztőként a növény húsát nyersen fogyasztják, magját lereszelik, és teát készítenek belőle.

Az ánizs gyógy-és fűszernövény. Számtalan étel, ital (likőrök, párlatok) alapanyaga, a gyógyászatban pedig étvágyjavító, hurutoldó és idegerősítő hatása miatt használják, de illóolajat is készítenek belőle. Az ánizs magvaiból szexuálisan ingerlő ételek, italok készíthetők.

Az édesburgonya nem tartozik a gyógynövények közé, mértéktelen fogyasztása mégis ösztönzi a nők nemi vágyát, benne ugyanis hormonokhoz hasonló hatóanyagok találhatók.

A napraforgó virág szirmaiból nyert készítmények reumatikus megbetegedések és gyomorpanaszok kezelésére kiváló, afrodiziákumként pedig izgató hatású. Akik ez utóbbi hatása miatt isszák, virágszirmaiból főznek teát.

A ginszenggyökér Ázsiában az egyik legismertebb orvosság és afrodiziákum, az évelő növény gyökerét évszázadok óta fogyasztják, a nyugati orvoslásban azonban csak a 16. században jelent meg. A növény gyökeréből készült kivonat jótékony hatással van a nemi életre, úgy tartják, felébreszti a szexuális vágyat, erősíti a férfi nemi erőt, de hatása csak rendszeres fogyasztással érezhető.

A jellegzetes aromájú bazsalikom fűszer- és gyógyhatású növény. Afrodiziákumként izgató hatást tulajdonítanak neki, és teaként, illetve fűszerként fogyasztják. Az édesgyökeret is alkalmazzák afrodiziákumként élénkítő hatása miatt, tea vagy por alakjában fogyasztják.

Horváth Lászlóné, a Gombász- és Gyógynövényklub vezetője
Forrás: Beküldött fotó



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában