Összefoglaló

2023.07.29. 20:57

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. július 29.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Képünk a helvéciai balesetnél készült

Fotó: Donka Ferenc

Milyen időre számíthatunk az elkövetkező napokban? Mikor beszélhetünk hőségriadóról? Lesz-e még kánikula augusztusban? Mennyi időt tartózkodhatunk napon, anélkül, hogy leégnénk? Többek között ezekről is szólt Bakota Zsolt meteorológus a Gong Rádió Téma műsorában.

Villanyoszlopnak hajtott egy busz Tasson szombat reggel. A buszon négy utas volt.

Szombat este egy Kecskemétről kihaladó tehervonat elgázolt egy embert Kecskeméten, az egyik vasúti átjárónál.

Szombat délelőtt órákra lezárta a rendőrség a Csetényi Élménypark előtti körforgalmat és a közeli parkoló egy részét, információink szerint a lopott autóbuszt itt sikerült megállásra kényszerítenie a megrongált autó tulajdonosának. Úgy tudjuk, hogy a férfi, aki ellopta a buszt elmenekült a helyszínről.

A 19. század végén még a Széktóban fürödtek a kecskemétiek, melynek szikes vizét már akkoriban gyógyhatásúnak tartották. A tó helyén 1925-re felépült a Széktói Strand, mely folyamatosan bővült és megújult az elmúlt évtizedekben.

Kedvező időjárás esetén hétfőn éjjel megkezdődik Kecskemét területén a közterületi vadgesztenyefák aknázómoly és giugnardia elleni védelme – közölte a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) közösségi oldalán. A feladatot a KVÜ megbízásából a nagy szakértelemmel és több évtizedes tapasztalattal rendelkező Növényvédő és Kártevőirtó Kft. végzi.

Huszonhatodik alkalommal rendezte meg az Állami Gondozottak Országos Találkozóját, az ÁGOTA Tábort az ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója Tass – Alsószenttamáson. Az  ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központban több mint ötszáz nehéz sorsú fiatal lehet részese a tíz napos mennyországnak, ahol a kikapcsolódást szolgáló programok mellett segítő szakemberek, pedagógusok, terapeuták, valamint képzett önkéntesek foglalkoznak velük.

A Kecskeméti TE-Piroska Szörp szakmai igazgatójával, Apró Ferenccel beszélgettünk a legújabb podcastadásunkban, aki mesélt klub terveiről is.

Szombat délelőtt először három, majd még két másik autó ütközött össze az 54-es főúton, Helvéciánál. A balesetben ketten megsérültek.

A szeretet és az összetartozás jegyében zajlott a péntek esti ünnepi szentmise a csólyospálosi Jézus Szíve templomban, ahol Á. Fúrús János polgármester és Gál József atya is köszöntötték az egybegyűlteket, közöttük a sepsiszentgyörgyi vendégeket. Az erdélyiek közel hatszáz kilométert tettek meg a magyar-magyar barátság erősítéséért, amit Kriza János Unitárius Vegyes Dalárda fellépése tett még emlékezetesebbé. A szentmise egyben a 19. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál nyitórendezvénye volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában