Növényvédelem

2023.07.29. 19:04

Kezdődik a vadgesztenyefák permetezése Kecskeméten

Kedvező időjárás esetén hétfőn éjjel megkezdődik Kecskemét területén a közterületi vadgesztenyefák aknázómoly és giugnardia elleni védelme – közölte a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) közösségi oldalán. A feladatot a KVÜ megbízásából a nagy szakértelemmel és több évtizedes tapasztalattal rendelkező Növényvédő és Kártevőirtó Kft. végzi.

Horváth Péter

A közlemény szerint ugyanezen időszakban végzik a vegyes díszfák szövőlepke elleni permetezését. A pókhálószerű sűrű szövetet készítő szövőlepke fészkeit a KVÜ munkatársai nappal kutatják fel és nagy teljesítményű permetezővel célzottan juttatják ki rájuk a növényvédőszert.

A közleményben kiemelik, hogy az alkalmazott növényvédőszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap, ami azt jelenti, hogy száradás után bárki ráléphet a felületre, nem jelent problémát. Azoknál a fáknál, ahol portán belül vagy kívül haszonnövény van és élelmezési, takarmányozási célokat szolgál vagy szolgálhat, fontos tudni, hogy a megadott élelmezésügyi várakozási idő 14 nap, amely betartása kötelező. Ha autóra, kerítésre, egyéb tárgyra kerül a permetszer, akkor normál mosással eltávolítható.

A KVÜ közleményében emlékeztet arra, hogy a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22.00 és hajnali 04 között számíthatnak megjelenésére. A gép működése zajjal jár. A permetezést az időjárási feltételektől függően legkésőbb augusztus 15-ig elvégzik. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában