MÁV

2023.06.27. 07:17

Vonattal ütközött egy személyautó Félegyházán: több helyen pótlóbuszok jártak

Kiskunfélegyházánál történt baleset során megrongálódott a vasúti pálya és a felsővezeték is. A kisiklott vonat beemelését követően kezdődhet meg a pálya és a felsővezeték helyreállítása, amely várhatóan kedden délelőttig tart.

Baon.hu

Az autóban két középkorú külföldi férfi ült, őket a mentők kórházba szállították

Fotó: Donka Ferenc

Mint arról hétfőn beszámoltunk, a Kiskunhalasról Kiskunfélegyházára 16:41-kor elindult InterRégió vonattal (17816) ütközött egy személygépkocsi Kiskunfélegyházánál egy fénysorompós vasúti átjárónál. A fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott. A motorvonat két tengellyel kisiklott. A vonaton senki nem sérült meg. Az autóban két középkorú külföldi férfi ült, őket a mentők kórházba szállították. Úgy tudjuk, hogy a sínek és egy villamos tartóoszlop is megrongálódott, a közelben lévő száraz gaz mintegy száz négyzetméternyi területen pedig kigyulladt. 

Kedd délelőtt háromnegyed tizenkettőtől ismét közlekedhetnek a vonatok Kiskunfélegyháza és Galambos között, így már nem kell átszállni pótlóbuszra. A menetrend kora délután állhat helyre a Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas vonalon.

A baleset több vonat menetrendjét is érinti:

A Kiskunfélegyházáról Bajára 6:40-kor induló InnterRégió vonat (7817) helyett Kiskunfélegyháza és Jászszentlászló között, valamint pályakarbantartás miatt Kiskunhalastól egészen Bajáig pótlóbusz közlekedik – közölte a MÁVINFORM.

A helyreállítási munkák még eltartanak várhatóan kedden délelőtt is. Emiatt az utasokat pótlóbusz szállítja az alábbi vonatoknál, az alábbi szakaszokon kedden:

  • A Kecskemétről 11:21-kor Baja felé induló InterRégió (7805) csak Kiskunfélegyházától közlekedik, ezért a Budapestről Szegedre tartó, Kecskemétről 11:11-kor továbbinduló Napfény InterCity (IC 732) Kecskemétről 10 perc késéssel indul tovább, Városföldön és Kunszálláson is megáll.
  • a Kecskemétről 9:21-kor Bajára induló InterRégió (7897) helyett Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa között,
  • a Bajáról 8:01-kor Kecskemétre indult InterRégió (7892) helyett Kiskunmajsa és Kiskunfélegyháza között
  • a Bajáról Kiskunfélegyházára 3:01-kor induló InterRégió (IR) vonat (7810) helyett Galambos–Kiskunfélegyháza között,
  • a Bajáról Kecskemétre 4:01-kor induló IR vonat (7800) helyett Kiskunhalas–Kiskunfélegyháza között (a pótlóbusz nem érinti Tajó megállóhelyet, körülbelül 40 perces késéssel érkezik Kiskunfélegyházára,
  • a Kecskemétről Bajára 5:10-kor induló IR vonat (7809) helyett Kiskunfélegyháza–Galambos között,
  • a Kiskunfélegyházáról Bajára 6:40-kor induló IR vonat (7817) helyett Kiskunfélegyháza–Jászszentlászló között,
  • a Bajáról Kiskunfélegyházára 5:01-kor induló IR vonat (7820) helyett Jászszentlászló–Kiskunfélegyháza között,
  • a Bajáról Kecskemétre 6:01-kor induló IR vonat (7802) helyett Galambos–Kiskunfélegyháza között,
  • a Kecskemétről Bajára 7:21-kor induló IR vonat (7807) helyett Kiskunfélegyháza–Galambos között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában