Baleset

2023.06.26. 18:39

Vonattal ütközött egy személygépkocsi Kiskunfélegyházán – galériával, frissítve

A motorvonat kisiklott, és meggyulladt a száraz gaz a környéken.

Baon.hu

Fotó: Donka Ferenc

Frissítve (20:26)

Ketten megsérültek az autóban, amikor vonattal ütköztek össze Kiskunfélegyházán. A baleset az András kereszttel és fényjelzővel ellátott Vágóhídi átjáróban történt, ahol az ütközés után kétszáz méterre a vonat kisiklott. Az autóban két középkorú külföldi férfi ült, őket a mentők kórházba szállították. Úgy tudjuk, hogy a sínek és egy villamos tartóoszlop is megrongálódott, a közelben lévő száraz gaz mintegy száz négyzetméternyi területen pedig kigyulladt. A kiérkező kiskunfélegyházi tűzoltók eloltották a tüzet, áramtalanították a személykocsit, és a helyszínt is biztosították, ahol körülbelül négyszáz liter gázolaj folyt ki a sínekre. A vonat Kiskunhalasról tartott Kiskunfélegyházára, rajta mintegy 20 ember utazott, ők nem sérültek meg.

Frissítve (19:42)

Helyszíni információnk szerint az autóban ketten utaztak, az egyik utas súlyosan, a másik könnyebben sérült.

Frissítve (18:44)

A Kiskunhalasról Kiskunfélegyházára 16:41-kor elindult InterRégió vonattal (17816) ütközött egy személygépkocsi Kiskunfélegyházánál egy fénysorompós vasúti átjárónál. A fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott. A motorvonat két tengellyel kisiklott. A vonaton senki nem sérült meg.

A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan éjszakáig – szünetel a vonatforgalom Galambos és Kiskunfélegyháza között, emiatt pótlóbusz szállítja az utasokat Kiskunfélegyháza és Galambos között. A busz várhatóan 18:15-re érkezik a baleset helyszínéhez. Az érintett vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani a néhány esti, késő esti vonat esetében – tájékoztat a mavcsoport.hu.

Korábban írtuk:

Motorvonattal ütközött egy személyautó Kiskunfélegyházán, a Vágóhídi átjáróban – írja a katasztrófavédelem. Az ütközés következtében a vonat kisiklott, a sínek és egy villamos tartóoszlop megrongálódott, a helyszíntől ötven méterre pedig kigyulladt a száraz gaz száz négyzetméternyi területen A város hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet, áramtalanították a személyautót, és biztosítják a helyszínt, ahol nagyjából négyszáz liter gázolaj folyt ki a sínekre. A vonaton mintegy húsz, az autóval pedig két ember utazott. A vonat utasainak nem esett baja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában