Szórakozás

2023.06.18. 07:13

Vidám hangulat jellemezte a kecskeméti nyugdíjas juniálist – galériával

Szombaton nyugdíjas juniálist rendeztek a kecskeméti Szabadidő Központban. Sport, zene, tánc és a játék egyaránt jelen volt a vidám hangulatú rendezvényen.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti Szabadidő Központban rendezték meg a vidám programot

Fotó: Bús Csaba

A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Szövetsége első alkalommal hívta életre a nyugdíjas juniálist, melyre több százan látogattak ki a nap folyamán. A város sok nyugdíjas klubja vette ki aktívan a részét a programokból. Több csapat főzött vagy fellépett, de minden sátornál vidám hangulat uralkodott. 

A szervezők részéről Kovács Antal elmondta: a program délelőtt közös sétával indult, majd a színpadon egymást érték a szórakoztató műsorok, illetve több idősekkel foglalkozó társaság, szervezet is bemutatkozott.

A színpadon nemcsak az idősek léptek fel, fiatalok is énekeltek, táncoltak. Így valóban együtt szórakozott több generáció.

Az ünnepélyes megnyitón Lévai Jánosné, tanácsnok-önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. Kiemelte: a rendezvény célja: az együttlét, a szórakozás mellett, hogy példát mutassanak a fiatalabbaknak. Mindkét korosztálynak szüksége van egymásra. Különösen mindarra az élettapasztalatra, amivel ma már csak az idősödő generáció rendelkezik. 

Hozzátette: az egészséges embereknek az a feladatuk, hogy támaszt nyújtsanak, vigyázzanak rájuk, segítsék őket, hogy örömteli életet éljenek. Érezzék, hogy nem hagyják magukra, mert fontos részei életüknek. Szülők, nagyszülők mosolya, gondoskodása óriási erőt ad nekik. Kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs.

Végül egy bölcs mondást is felidézett: „A világ összes dolgai között a szeretetnek van a legfontosabb kötőképessége és a legnagyobb teherbíró ereje.”

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában