Látványos

2023.06.19. 12:51

Veterán járműcsodák találkoztak Halason – galériával

Huszonnyolcadik alkalommal rendezte meg találkozóját a kiskunhalasi Kántor András Veterán Autós és Motoros Egyesület. A háromnapos esemény második napján, szombaton a túrázók mintegy 130 kilométeres távot tettek meg. A túrában részt vevők a hat településen kialakított állomáson, előre meghatározott feladatokat teljesítettek.

Pozsgai Ákos

Gyönyörű autókat csodálhattak meg a halasiak

Fotó: Pozsgai Ákos

Szombat reggel nyolc óra után nem sokkal rajtoltak el a veterán autók és motorok a Csetényi Élményparkból, ahonnan a hajósi Érseki kastélyt, a nemesnádudvari pincefalut és katolikus templomot, a keceli motorgyűjteményt, a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumot, a kiskőrösi Petőfi Emlékmúzeumot, a soltvadkerti Motormúzeumot érintve értek vissza Kiskunhalasra.

Vasárnap délelőtt Kiskunhalason tartottak felvonulást, majd a város főterén állították ki a nyugati és a szocialista járműipar több mint 110 oldtimer csodáját, amire sokan kíváncsiak voltak. A találkozón velocipédeket is bemutattak, és akinek kedve volt, ki is próbálhatta azt. A túra résztvevői vasárnap megkoszorúzták az egyesület alapítója, Kántor András sírját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában