XVII. Helyi Termék Ünnep

2023.06.14. 07:00

Újra lesz Hungarikum Fesztivál Kecskeméten

Kecskemét főterén június 21-25. között. gazdag programkavalkáddal várja az érdeklődőket a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál. Az ingyenes ötnapos rendezvényen a kulturális értékek, Hungarikumok mellett a filmek is főszerepet kapnak.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Aranyhomok Kistérségi Egyesület

A minden évben megújuló, Helyi Termék Ünnepet – Hungarikum Fesztivált ebben az évben a Kecskeméti Animációs Filmfesztivállal egyidejűleg rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület. 

Magyarságunk kiválóságait, a hungarikumok széles tárházát a tíz vármegyéből érkező vendégkiállítók bemutatkozásán keresztül ismerhetik meg a fesztivál látogatói. A gasztronómiában, a színpadi műsorokban, a hagyományőrző programokban, bemutatókban is megelevenednek nemzetünk csúcsteljesítményei, amelyek különlegességük, egyediségük és minőségük folytán értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést.

Az esemény egyik kiemelt attrakciója a Magyar népmesék rajzfilmsorozat lesz délutáni szabadtéri vetítésekkel, továbbá minden nap egész estés animációs filmeket vetítenek le a Kecskemétfilm Kft. szervezésében, a XVI. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál részeként. Megtekinthető lesz többek között a Toldi, János vitéz, Az ember tragédiája, Macskafogó és még sok értékes alkotás.

A Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Kiállítás megnyitóját június 23-án, pénteken 17 órakor tartják meg Kecskemét főterén. A tárlatot megnyitja Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke. 

A megnyitó ünnepség részeként a 30 éves Kösöntyű Néptánccsoport, a Kunság Táncegyüttes és a Hírös Néptánc Tanoda nagyszabású előadása látható. Ezt követi 18 órakor a Kecskemét Város Bora 2023. évi díjátadója a Mathiász János Borrend közreműködésével. Az esti órákban a Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatja a vendégeket és 22 órától a megújult Városháza homlokzatán fényfestésben gyönyörködhetnek a fesztivál résztvevői.

A rendezvényen fellép többek között az Edge King’s Zenekar, Kaláka Együttes, LILy, Nagy Szilárd, Kovácsovics Fruzsina, Radics Sándor cimbalomművész, Algo-Ritmus Zenekar, Penge Benge Jazz Band, Vikidál Gyula, Fejős Jenő magyarnóta-énekes, Bor’ la Bor, Bíró Csongor Vitéz. Június 25-én 18 órakor operett dallamokkal zárul az öt napos fesztivál a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészeinek közreműködésével. 

Bábelőadások, játszóházak, kézműves foglalkozások, egész napos hagyományőrző családi és gyermek programok garantálják a kisgyermekes családok számára is a kellemes időtöltést.

Természetesen az Aranyhomok Portéka Kézműves Vásár sem hiányozhat, melynek keretében minőségi ajándéktárgyak, házi készítésű élelmiszerek, valamint a térségi kézművesek mesterremekei vásárolhatók meg. 

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában