Vidékfejlesztési Program

2023.06.29. 18:22

Sikeresen pályázott útfejlesztésekre a sükösdi önkormányzat − galériával

Útfejlesztésekhez kapcsolódó beruházásokról tartott egyeztetést Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője Tamás Márta, sükösdi polgármesterrel a napokban.

Márton Anna

Tamás Márta polgármester és Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője. A Sükösdi Pékség szolgáltatásfejlesztés kategóriában 2022 évi településfejlesztési díjat nyert

Fotó: Márton Anna

Az egyeztetésen elhangzott, hogy a Vidékfejlesztési Programból (VP) 300 millió forint támogatást kapott a település az 51-es számú főút és Ósükösd közti négy kilométeres útszakasz felújítására. Továbbá a Terület -és Településfejlesztési Operatív Programban 110 millió forintot hívott le a sükösdi önkormányzat a Deák Ferenc utca egy szakaszának felújítására. 

− Az Ósükösdi út négy kilométeres szakaszát nemcsak a sükösdiek használjak, hanem mások is. Fontos fejlesztés, amit már nagyon vártak. Mégiscsak az a helyzet, hogy háborús időket élünk. A szomszédunkban háború zajlik mindenféle gazdasági és egyéb következményével együtt. Ráadásul a brüsszeli szankciók okozta energiaválság is itt van velünk. Nem egyszerű a helyzet. A legfontosabb feladatunk talán, hogy megvédjük azokat az értékeket, amelyeket sikerült eddig elérni. Természetesen minden olyan ügynek örülni kell, amikor a településeket fejleszteni tudjuk − mondta a Baon.hu-nak Zsigó Róbert. A Vidékfejlesztési Programban elnyert pályázat 95 százalékos támogatottságot jelent, ami öt százalék önerőt igényel az önkormányzat részéről, amiből az Ósükösdi utat építik. 

− A Deák Ferenc utca a templomot, az óvodát és a sporttelepet szolgálja ki, eljut a piactérig, viszonylag nagy forgalmat bonyolít. Gyűjtőútként kezelhető. Jelenleg egyeztetések zajlanak, hogy ne okozzon likviditási problémát a VP által támogatott beruházás. A támogatói okirat kézhezvételétől számítva 24 hónap áll rendelkezésünkre, de mi ezt szeretnénk a jövő év első felében megépíteni − mondta hírportálunknak Tamás Márta polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában