Ünnepség

2023.06.07. 16:57

Petőfi-mellszobrot avattak fel Bugacpusztaházán is – galériával

Különleges műsor keretében leplezték el Bugacpusztaháza új köztéri alkotását, a Lantos Györgyi szobrászművész által készített Petőfi-szobrot a faluház parkjában.

Vajda Piroska

A szobrot (balról) Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő és Kerekes László Zoltán polgármester leplezte le

Fotó: Vajda Piroska

Az Edge Kings (Penge Királyok) nevű zenekar tagjai kivételes ünnepi műsorral készültek a Petőfi 200 Emlékév tiszteletére. A helyi polgármester, Kerekes László Zoltán által vezetett rockbanda megzenésített Petőfi-verseket adott elő az esemény tiszteletére. 

Kerekes László Zoltán ünnepi beszédében köszönetet mondott Lezsák Sándornak az ajándékba kapott Petőfi-szoborért és mindazért a munkáért, amit a településért tett. Az elmúlt években ugyanis komoly fejlődésen ment keresztül a falu. Olyan beruházások valósultak meg a településen, melyek által országosan is ismertté vált, ki tudott lépni az úgynevezett szürke zónából. 

A polgármester azt is megfogalmazta, hogy mit jelent Petőfi Sándor Bugacpusztaházának. 

Mint mondta, ugyanazt, mint minden alföldi embernek: mutasd ki az érzelmeidet, legyél szerelmes, szeresd a természetet, harcolj az igazságodért és emeld fel szavad az igazságtalanság ellen. 

Arról is beszélt, hogy a virtuális tér helyett a valóságban kell kiállnunk az igazunkért. Nem virtuális, hanem valóságos huszárokra van szükség napjainkban is – hangsúlyozta.

A szoboravató ünnepségen beszédet mondott Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő is. Elmondta, hogy a szobor alkotója komoly előtanulmányok után készítette el a Petőfi Sándort ábrázoló bronz mellszobrot, amelyből a választókerület minden olyan települése kapott, ahol eddig nem volt Petőfi-szobor. 

Jó érzés nekem az a tudat, hogy ezeken a településeken van hova menni március 15-én. Van, hol méltón ünnepelni és van kivel szembe nézni – fogalmazott a honatya. A pusztaházi szobrot a polgármesterrel közösen leplezte le. Az alkotás különlegessége, hogy a talapzatát egy 200 éves tölgyfából faragták ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában