Megemlékezés

2023.06.04. 21:16

Kiskunmajsán is megemlékeztek az összetartozás napjáról – galériával

A nemzeti összetartozás napján a város főterén álló Trianoni-emlékműnél emlékeztek a 103 évvel ezelőtti országcsonkítására, egyidejűleg azt is ünnepelve, hogy a hányattatások ellenére a magyar nemzet megmaradt.

Tapodi Kálmán

a város főterén álló Trianoni-emlékműnél emlékeztek a 103 évvel ezelőtti országcsonkítására

Fotó: Tapodi Kálmán

Patkós Zsolt, a város polgármestere is szólt arról az 1920-as békediktátumról, melynek súlyos következményei voltak a magyar nemzet életében. – Vannak olyanok, akiknek nagyon fontos határon innen és határon túl is, hogy magyarként éljenek, gondolkodjanak, beszéljenek, álmodjanak, családot neveljenek és ezáltal nemzetet tartsanak meg – hangsúlyozta a szónok, aki úgy vélekedett: ezen a napon az összetartozását kell ünnepelni, amit Trianon sem tudott megtörni. – Egy nemzet erejét az mutatja meg, hogy ha fájdalom, probléma, gondok vannak, mennyire tud a közösség egyszerre és egyirányba menni, mennyire tud összetartozni – fogalmazott Patkós Zsolt, aki hozzátette: ez a jövőnk záloga is. 

A magyarságért mondott fohászt Vincze Attila plébános, majd virágokat, mécseseket helyeztek el az emlékműnél. A műsorban közreműködtek a Mayossa Hagyományőrző Egyesület táncosai, Lakos Zsuzsanna ének és a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium kadétjai. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában