Átadó

2023.06.12. 15:12

Kertész Károlyról nevezték el a kunszállási sportpályát

Új műfüves pályával gazdagodott a kunszállási sportpálya, melynek átadását és egyben a pálya névadó ünnepségét az elmúlt hétvégén tartották. A helyi képviselő-testülete döntése alapján Kertész Károlyról nevezték el a községi sportpályát.

Vajda Piroska

Új műfüves pályával gazdagodott a kunszállási sportpálya

Fotó: Varga Zoltán

A névadó sok évtizedes edzői és sportszervezői, ezáltal a közösségért tett kimagasló munkájával érdemelte ki, hogy róla nevezzék el a létesítményt. Az erről szóló emléklapot Almási Roland Márk, polgármester adta át Kertész Károlynak a szombati ünnepségen. 

A település vezetője a műfüves pálya átadása kapcsán elmondta, a Kunszállási Sportegyesület vezetősége célul tűzte ki, hogy egy modern, 21. századi műfüves pálya épüljön, mely alkalmas arra, hogy a mai kor kihívásainak megfeleljen. A benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően az egyesület mintegy 35,7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely teljes egészében fedezte az építési költségeket. A megvalósulás az elmúlt hónapokban zajlott, mely nem volt mentes a kihívásoktól és az olykor nehéz döntésektől. A projekt végül befejeződött, a pálya elkészült. Jöhetnek a gyerekek, jöhetnek a fiatalok – hangsúlyozta a polgármester. 

Hozzátette: örömmel látják, hogy tekintélyes létszámú kisgyermek labdarúgó edzéseit kell megtartani a szezonban és azon kívül, ezáltal nem kétséges a pálya létjogosultsága és annak várható kihasználtsága. Mint mondta, nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy manapság mekkora jelentősége van a gyerekek friss levegőn történő mozgásának, ezért az ehhez hasonló beruházások jelentősége messze túlmutat azok pénzbeli értékén. 

Almási Roland Márk arról is beszélt, hogy sok munka vár még hátra, hiszen a pálya megvalósulása újabb fejlesztéseket generált. Így például a közvilágítás bővítése és a karbantartó eszközök beszerzésére elengedhetetlenek a hatékony és hosszú távú üzemeltetéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában