MÁV-Volán-csoport

2023.06.23. 19:20

Kecskeméten és Petőfiszálláson vasúttörténeti kiállításra várják a Múzeumok Éjszakáján az érdeklődőket

Idén 18 településen 19 helyszínnel csatlakozott a MÁV-Volán-csoport a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, amelyet június 24. éjjelén rendeznek országszerte. Az érdeklődőket Kecskeméten és Petőfiszálláson is várják szeretettel a vállalatcsoport munkatársai.

Lizik-Varga Katalin

Forrás: mávcsoport.hu / illusztráció

Kecskeméten, a Vasútmodellező Alkotóműhelyben a működő vasútmodellek világával lehet majd megismerkedni. 

Megtekinthető többek között a Kandó Kálmán terepasztal és egy dioráma is, amely a Törökfái keskenynyomközű vasútállomást ábrázolja tablókkal és színesmozdony képekkel. A relikvia részlegben pedig régi vasúti ruhákat, berendezési tárgyakat és eszközöket, vasúti dokumentumokat mutatnak be. 

Petőfiszállás vasútállomáson, a Szentkúti Vasúttörténeti Emlékhelyen vasúti szakmákat, a pályafenntartási, vontatási-gépészeti, forgalmi szakszolgálatok munkáját lehet megtekinteni dokumentációkkal, munkaeszközökkel, szerszámokkal, egyenruhákkal. Láthatók még itt olyan utazással kapcsolatos tárgyak is, melyek visszahozzák a ’70-80-as évek hangulatát. A forgalmi és állomásfőnöki iroda szakmai berendezésein túl pedig megtekinthető a szolgálati lakásként használt hálószoba is és a konyha is, melyek korhűen vannak berendezve, a korra jellemző használati tárgyakkal. A terepasztalon egy falu elevenedik meg, melyet körbe fut a vasút. A vasúton és közúton egyaránt a ’70-es éveket jelenítik meg a kornak megfelelő járműparkkal. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában