Retró

2023.06.11. 17:52

Juniálist rendeztek Kecel belvárosában – galériával

Juniálist rendeztek a hétvégén Kecelen, ahol retró autókat nézhetett meg a közönség. A rendezők a művelődési ház előtti térséget foglalták el. Medárd azonban beindította az ég csatornáit. Szombat délutánig háromszor szakadt le az ég. Délután három előtt például a város déli felét eláztatta az eső, míg a település centruma száraz maradt.

dr. Barta Zsolt

A gyerekek kipróbálhatták a tűzoltóautót

Fotó: Barta Zsolt

Az időjárásnak köszönhetőn inkább este felé mentek ki a családok a rendezvényre. A gyerekek nagy örömére a tűzoltó autóba is beülhettek a kicsik. Megtekinthették azt a járművet is, amely kiválóan teljesített a 11 évvel ezelőtti bugaci erdőtűz ellen vívott heroikus csatában. Ahogy mesélték a szakemberek a keceli – több mint 30 éves − jármű olyan helyre is képes volt felkapaszkodni a buckás terepen, ahol egy sokkal fiatalabb, korszerűbb jármű nem tudott. De előfordult olyan helyzet is, amikor segítséget nyújtott egy másik tűzoltó autónak, amelynek a számítógépes programja éppen lefagyott. A keceli gép, mivel egyszerűbb, így kézi erővel lehetett a tűzoltást indítani. A hadsereg toborzói is kint voltak a rendezvényen. Másnap, vasárnap jóval többen látogattak be a város közepére, ekkor traktorokat és más régi de jó állapotban lévő autókat nézhettek meg az érdeklődők.

A gyerekek körében sikert aratott a művelődési házban kiállított vonat makett kiállítás. Nem csak a látvány volt érdekes, hanem az is, hogy a gyerekek maguk indíthatták el a szerelvényeket, illetve állíthatták le kedvükre. Mindkét napon nyitva volt a Benedeczki Műhely is, amely az ország egyik legnívósabb dízel jármű javító centruma. A cég érdekes motorokat mutatott be a látogatóknak. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában