Szabadszállás

2023.06.07. 12:54

Ismét a Strázsa-hegynél találkoztak a túrázók – galériával

Nem választottak rosszul azok a természetbarátok, akik a számos egyéb program mellett a Nyári Strázsa túra valamely távjának teljesítése mellett döntöttek a hétvégén.

Gulyás Sándor

A kellemes idő, az árnyas ösvények jó hangulatot teremtettek a túrához

Fotó: Varga Péter és Kiss József, Buza Vince

A sok csapadék és változékony idő hatására az erdő a nyár ellenére késő tavaszi arcát mutatta gyönyörű lombkoronájával, virágaival és ezernyi pillangójával. Az ország ötvenkét településéről érkezett közel 250 résztvevő az 5, 10 és 15 (17) kilométeres távok közül választhatott a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete által immár kilencedik alkalommal megszervezett rendezvényen.

– A túra legfiatalabb résztvevője az egyéves Nagy Léna volt, akit Szabadszállásról hoztak szülei a rendezvényre. 

A legfiatalabb túrázók a négy esztendős budapesti Faludy Koppány az 5 kilométeres, és az ugyancsak négyéves szabadszállási Zrinyi Ákos a 10 kilométeres, a legidősebbek között a Szabadszállásról elszármazott 82 éves kiskunhalasi Tabajdi József az 5 kilométeres, a Szegedről érkezett 80 éves Kiss Lajos a 15 kilométeres távot teljesítette – tájékoztatta lapunkat Buza Vince, a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete elnöke.

A kellemes idő, az árnyas ösvények jó hangulatát tovább fokozta a túra után a célban elfogyasztható alföldi szürkemarhagulyás, melyet az egyesület állandó együttműködő partnere, a Zöld Ász Fogadó és Étterem biztosított.

– A túra eredményes lebonyolításáért köszönet illeti a rendező Honvéd Nyugdíjas Klub önkéntesei mellett több helyi vállalkozót, cégtulajdonost. Legközelebb szeptember 30-án, az Őszi Strázsa túrán találkozhatnak a természetbarátok. A program július hónapban kerül meghirdetésre, melyre szeptember közepéig lehet regisztrálni. Bővebb információt az egyesület oldalán találnak (www.hnyk.hu) a program meghirdetését követően – tette hozzá Buza Vince elnök.

A túra során a résztvevők megismerhették a 2017-ben elkészült Strázsa Körtúra útvonalat, melyet a kihelyezett információs táblák és túrajelzések figyelembe vételével bárki, bármikor igénybe vehet, egyénileg vagy csoportosan a saját felelősségére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában