Munkácsi Attila

2023.06.09. 14:30

Főzőkör: vegetáriánus ételeket készített a kecskeméti adventi közösség – galériával

A Hunyadivárosi Közösségi Ház udvarán rendezték meg a kecskeméti Hetednapi Adventista Közösség által szervezett első főzőkört. Nem véletlen, hogy Munkácsi Attila, a szakács a szabadban mutatta be az ételek elkészítésének a fortélyait. Ugyanis az adventisták egészségelméletének az egyik alappillére a friss levegőn való tartózkodás is.

Lizik-Varga Katalin

Munkácsi Attila

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Árvai Pálma, adventista lelkész, a főzőkör egyik szervezője elmondta, közösségük egyik ismertetője, hogy nagyon tudatosan igyekeznek odafigyelni az egészséges életmódra, ami egyébként nemcsak a táplálkozást foglalja magába. Ennek kapcsán nyitottak vagyunk arra, hogy az egészségtudatos életszemléletünket megosszuk másokkal – tette hozzá. 

Mint mondta, a főzőkör nyitott mindenki számára, és jó lehetőség azoknak, akik új vegetáriánus recepteket szeretnének megismerni. Hangsúlyozta azt is, hogy a jövőben igyekeznek majd a résztvevők kéréseinek megfelelően egy-egy egészségügyi diétába illeszkedő étel elkészítését is bemutatni. 

Az első alkalmon egy egész menüsor elkészítésén vezette végig a szakács a jelenlévőket. 

Most az olasz konyha rejtelmeivel ismerkedhettek meg a résztvevők. Igazán különleges zöldséges ételek receptjeit tanulhatták meg. A finom alkoholmentes mojito után előételként guacamole készült, mely után egy zöldséges lasagnét sütöttek. A desszert pedig tiramisu volt. 

Mindemellett a szakács elmagyarázott néhány különleges szakkifejezést is, és bemutatott pár alapvető konyhai trükköt. Köztük például arra is megtanította a jelenlévőket, hogy hogyan fogják meg a szakácskést úgy, hogy ne vágják el az ujjukat. 

A főzőkört havi rendszerességgel tervezik megtartani a Hunyadivárosi Közösségi Házban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában