Hírösszefoglaló

2023.06.12. 19:05

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek június 12-én

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

Baon.hu

Átadták a teljesen felújított városházát

Az M8-as autópálya Kecskemét és Dunaújváros közötti szakaszának megépítését, nagyszabású vasúti pálya létrehozását a Győr–Székesfehérvár–Dunaújváros és Kecskemét között és a déli határátkelők teljes újjáépítését jelentette be az építési és közlekedési miniszter a Modern Városok Program keretében megújult városháza átadóján. Lázár János hangsúlyozta, hogy ezt a Modern Városok Program lezárásával, a vidéki vármegyei jogú városokkal kötött új szövetség keretében valósítják meg. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az átadón mondott köszöntőjében kifejtette: évszázados álom vált valóra a városháza megújításával, ami ebben a formájában csak a terveken létezett. A megújulással nemcsak Kecskemét, hanem a Kárpát-medence legszebb ikonjává vált – írta a Petőfi Népe.

 

Különleges és sikeres évadot zárt a Kecskeméti Nemzeti Színház

Véget ért a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 126. évada, amely során a teátrum közel 300 előadást játszott százezer nézőnek, akik rendre vastapssal jutalmazták a produkciókat. Különleges évadot zárt a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház – értékelte a mögöttük álló szezont Cseke Péter igazgató a vasárnapi évadzáró társulati ülésen. A direktor visszatekintett a színházi idény premierjeire is. Nagyszabású bemutató volt a Kőszívű című musical, melyet a pestivel koprodukcióban mutattak be és amit a kisebb színpad még drámaibbá tett. Az igen sikeres darab már túl van az 50. előadáson. Az évad többi bemutatója ugyancsak igazi közönségsiker lett, nemcsak a nagyszínházban, hanem a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószínházban is folyamatosan telt házzal futottak az előadások.

 

A Katona József könyvtárban mutatták be Lezsák Sándor új könyvét

A 94. Ünnepi Könyvhét kecskeméti programjainak a keretében mutatták be Lezsák Sándor új könyvét, a Szellemfalu és egyéb jelenések című kötetet. A József Attila-díjas költővel, íróval, az Országgyűlés alelnökével Füzi László irodalomtörténész beszélgetett a Katona József Könyvtárban. „Élem a világot és azt írom meg, amit másképpen nem tudok feloldani magamban” – mondta Lezsák Sándor. Füzi László úgy fogalmazott, hogy az újonnan megjelent kötetet egy esettanulmánynak is nevezhetnénk, ugyanis a benne írottak egy-egy történelmi pillanatokhoz kapcsolódnak – számolt be a könyvbemutatóról baon.hu portál.

 

Hatalmas Leanderek díszítik a belvárost

Újra pompázik a leander sétány Kecskemét belvárosában. Az elmúlt évekhez hasonlóan gyönyörű, hatalmas leanderek díszítik a Tudomány és Művészetek Háza, valamint a szomszédos pénzintézet előtti járdaszakaszra. A Kecskeméti Városszépítő Egyesület szombaton helyezte ki a leandereket. A virágokat ezúttal is Gyenes László, a neves kertész biztosította, míg az öntözésüket hétköznap a két intézmény, hétvégén pedig a városszépítős önkéntesek végzik. A leanderek várhatóan október közepéig díszítik a közterületet. Ápolásukat Gyenes László végzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában